Taller de Erin Manning en la Fundació Tàpies

Brian Massumi, Erin Manning

Brian Massumi i Erin Manning

Pensament coreogràfic

Taller a càrrec d’Erin Manning

Aquest taller desplegarà la creació d’un pensament sobre el moviment a través de la pràctica de la dansa i dels seus vincles amb la filosofia. A més, explorarà els lligams entre el pensament sobre el moviment en la dansa i alguns fenòmens d’ampli abast com ara l’organització política (l’estètica de la resistència), la performance o la pedagogia, entre d’altres.

El taller s’estructurarà en dues parts, una d’investigació teòrica, a partir de la qual es mostraran els vincles conceptuals entre el pensament i la dansa, i una de pràctica, en la qual cada participant presentarà el seu projecte individual i el podrà relacionar amb formes de pensament (durada aproximada de cada presentació: 10 min. Cal indicar en el moment de la inscripció les necessitats tècniques requerides). El taller està dirigit a investigadors i professionals dels àmbits de la dansa, la filosofia i l’art interessats en analitzar els punts d’intersecció entre aquestes disciplines. No cal tenir cap tipus de coneixement filosòfic previ.

Requisits: cal haver llegit els textos següents, i dur-los al taller:

– Deleuze, Gilles, i Felix Guattari. “Percepto, afecto, concepto”, a ¿Qué es la filosofía? (Barcelona: Anagrama, 2005).
– Manning, Erin. “Incipient Action: The Dance of the Not-yet”, a Relationscapes: Movement, Art, Philosophy (Cambridge, Mass.: MIT Press, 2009).
– Whitehead, Alfred North. “Objectos y sujetos”, a Aventuras de las ideas (Barcelona: José Janés, 1947).
Inflexions. A Journal for Research-Creation, núm. 3 (www.inflexions.org).

El material de lectura es facilitarà en anglès en el moment de la inscripció.

Erin Manning és professora investigadora a la Facultat de Belles Arts de la Concordia University (Mont-real, Canadà), i directora de Sense Lab (www.senselab.ca). És autora, entre d’altres, dels llibres Relationscapes: Movement, Art, Philosophy (2009) i Politics of Touch: Sense, Movement, Sovereignty (2007).

Organització: Fundació Antoni Tàpies, Mercat de les Flors i Bureau du Québec à Barcelone.
Calendari: dijous 7 d’abril de 2011, de 16 h a 19 h, i divendres 8 d’abril de 2011, de 16 h a 18 h.
Lloc: Fundació Antoni Tàpies (àrea Arts combinatòries).
Idioma: anglès.
Preu únic: 7 €.
Informació i inscripcions: podeu trucar al número de telèfon 934 870 315 o escriure un correu electrònic a l’adreça museu@ftapies.com fins al dimecres 6 d’abril de 2011, a les 18 h.

Esta entrada fue publicada en Fuera de foco. Guarda el enlace permanente.