Curs intensiu Butoh a tragantDansa

LornaButoh. La precisió del caos
amb Lorna Lawrie
dilluns, dimarts i dimecres, dies 21, 22 i 23 de setembre
de 17 a 20h
preu: 75€ (10% dte alumnes matriculats curs 2014/15 i membres APdC)

ÀREA DE TREBALL: entre tècnica de moviment i treball creatiu
NIVELL D’EXPERIÈNCIA: Obert a diferents tipus d’experiència  en treballs corporals i/o artístics. Tot i així, cal tenir present  que el treball físic és exigent, requerint concentració i disponibilitat durant vàries hores.

La primera part està dedicada a introduir certs fonaments abordant alguns eixos comuns de la pràctica del butoh. La segona part del taller ens portarà a l’experimentació a partir de la temàtica del caos. L’escolta del caos, l’abisme d’allò desconegut, les seves forces i els seus límits. Agafarem punts de partida tals com: els límits del cos físic, les forces visibles i invisibles, allò instintiu, l’exploració de l’animalitat, el temps i l’espai del caos, els límits, la concentració i la contorsió del cos sobre sí mateix, els seus espais interns, la vulnerabilitat i la força del cos humà en quan a matèria expressiva. Lo instintiu i lo visceral com allò més delicat i temible del ser humà. A l’ inici de cada sessió   farem un entrenament a partir de la respiració i de la consciència corporal profunda: marxes de base, exercicis d’enfortiment muscular i d’escolta sensorial i Katas tradicionals japoneses. Partirem de proposicions guiades, portades a diferents estats d’exploració. Continuarem amb treballs en grup  i individuals per acostar-nos a una manera de fer, de ballar, que respongui a qüestionaments actuals del nostre propi cos expressiu- dansant, descobrint la força i precisió del propi caos.

Lorna Lawrie (Argentina / França) Havent obtingut la llicenciatura en Teatre a La universitat Nacional de Córdoba, Argentina, la Lorna ha estat en contacte amb la dansa des de la seva infantesa. Després de la seva formació inicial en dansa clàssica i contemporània busca noves formes d’abordar el moviment i la consciència corporal i  coneix l’any 1997 a Rhea Volij, la seva primera mestre de butoh, formant part més tard de la seva companyia La Brizna. La dansa butoh es converteix en l’eix de la seva exploració com artista, recerca que la porta a Alemanya i al Japó, on estudia amb mestres de renom:  Itshi Mitsutaka, Yoshito Ohno, Yukio Waguri, Tadashi Endo, Sumako Seki, etc. Instal·lada des del 2007 a Paris, ofereix classes regulars de butoh i dirigeix seminaris a Alemanya, Espanya, Bèlgica i Argentina. A França treballa estretament amb León Cats Baril (ex Ariadone). Al 2009 realitza un Master de Postgrau en el Departament d’investigació en Dansa a la Universitat de París. L’any 2010 crea la Companyia Seuil amb el compositor Michel TiTin Schnaider, amb qui treballa actualment. Ha presentat regularment treballs al: Festival de butoh de Paris, Festival Barcelona en butoh, Festival internacional del Movimiento (Venezuela), Jornades europees del Patrimonio  Nuit Blanche de Paris, Experimenta Butoh Menorca, etc.  Actualment dirigeix el “Grupo Tacuabé danse butoh”, que es presenta regularment a París. (www.lornadansebutoh.wordpress.com)

Acerca de tragantdansa

tragantDansa [educació i creació en moviment] neix l’any 2002 de la mà de la coreògrafa, pedagoga i ballarina Olga Tragant. A tragantDansa impulsem l’educació i la creació dins l’àmbit de la dansa i altres disciplines al voltant del cos y el moviment. Portem a terme diferents projectes que s’organitzen a l’entorn d'un Programa Educatiu de Cursos, l’Activitat Artística de d’Olga Tragant, i altres Activitats de Recerca. Creació i Difusió. Ens dirigim a persones interesades en la dansa i el moviment com a forma de desenvolupament personal i/o professional.
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.