Circ de la Lluna

Un espectacle de carrer d’Obskené

Direcció: Ricard Soler i Mallol
Interpretació: Magda Puig
Dramatúrgia: Aimé Malena Pansera
Espai escènic i titelles: Gemma Raurell, Lluc Pagès i Xesca Salvà

Alguns personatges són idea de Riki Blanco, Aina Bosch, Danïl Kharms i Núria Vizcarro
Vídeo: Mònica Bofill, Christian Bongard i Ricard Soler
Il·luminació: Ricard Soler
Música: Espectro No Mar

Espectacle multilingüe que neix de Contes Puça de Riki Blanco

Duració aproximada de vint minuts

Agraïments: Riki Blanco, Joan Soler, Aina Bosch, Núria Vizcarro, Constanza Aguirre, Mònica Bofill, Joan Manel Albinyana, Borja de Balle, Roger Forcada, Judith Pujol i Silvia Rivas.

Bienvenidos al circo de la luna

Que en esta noche moruna

Muestra su cara escondida

Donde lo peor tiene cabida

Y lo mejor del futuro

Se consume como un puro

Dejad atrás el frío de la ciudad

Y venid a compartir en soledad

El calor de la parodia

Al hilo de estas historias

 

Al mig del carrer una petita carpa atura al vianant. Sembla un petit circ. Una pissarra anuncia la propera funció. Un grup reduït de dotze persones comencen a entrar, un a un. De fora estant se sent una veu que rondina.

 

Dins la carpa ens espera una vella del carrer de la lluna del Raval de Barcelona. La vella, la vident Helena, ens fa entrar. Vigila amb l’estora que rellisca! -ens alerta. Helena, ja no llegeix el futur en les línies de la mà. Ara l’únic que llegeix és el present entre línies. Però sembla que les seves amigues, que s’han colat al  menjador de casa seva a prendre un vi ranci, només volen escoltar coses boniques. I Helena les avisa: «Per escoltar coses boniques s’ha de pagar!».

 

I els objectes de la vella es transformen per convertir-se en un domador de lleons poruc, que ha descobert que domant objectes és molt més feliç. «Convertir-me en malabarista ha estat un psicoanàlisi exitós» -diu. Per la carpa se succeeixen diferents personatges del món del circ que ens expliquen altres maneres de viure i de morir. La mujer del hilo de metal, l’equilibrista, té vertigen de tocar de peus a terra i s’ha enamorat de l’home bomba que no vol sortir del seu canó fins que la dona de la seva vida no li encengui la metxa. Loyal Loyalovitch és el mag, però també és l’hipnotitzador i l’escapista (cal abaratir costos!) i s’autohipnotitza perquè així podrà seguir les seves pròpies ordres.

 http://circlluna.blogspot.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *