Del 13 al 15 de junio encuentro ENS TOCA! RECUPEREM L’ESPAI PÚBLIC A TRAVÉS DE LA CULTURA


Ateneu Santboià /// Cal Ninyo /// Antic Teatre /// Nau Ivanow

«Meeting ‘ENS TOCA!»

Recuperem l’espai públic a través de la cultura

Organitza: AMICS DE L’ATENEU SANTBOIA, TRANS EUROPE HALLES

 Col·labora: Antic Teatre i Nau Ivanow

jornades de reflexió

idioma: català, castellà, anglès

INSCRIPCIÓ JORNADES
30 euros

/// inscripció

Més info PROGRAMACIÓ COMPLETA JORNADES: 

rpstc.ateneusantboia.net


13-15 Juny 13-15 Junio 13-15 June 13-15 Juin

Español →
English →

‘Ens Toca!

Recuperem l’espai públic a través de la cultura’ és una reflexió col·lectiva sobre com els ciutadans podem apropiar-nos-en i recuperar l’espai públic com a bé comú i com la cultura pot dotar-nos d’eines i idees que recolzin aquest procés

‘Ens toca! és una oportunitat per reflexionar sobre com podem organitzar-nos per a la gestió independent de la cultura i l’espai públic. L’Ateneu Santboià i la seva trajectòria s’oferiran com a cas d’estudi i espai d’experimentació per imaginar diferents eines – intel·lectuals, emocionals, materials, tecnològiques, polítiques, etc – que puguin contribuir a arribar a aquest objetiu.

Aquests temes són clau per al projecte de l’Ateneu Santboià i formen part d’una profunda reflexió sobre el context de partida, una crisi econòmica que entenem no forma part d’un cicle natural de las societats capitalistes, sinó que constitueix l’instrument d’un programa ideològic que té per objectiu l’acumulació de riquesa en mans d’una minoria a costa del desposseïment dels recursos comuns, com la cultura i l’espai públic.

 

★ PROGRAMACIÓ: 14 Juny 14 Junio 14 June 14 Juin
ANTIC TEATRE

Español →
English →


10:00

Xarxes europees: remant en la mateixa direcció

Presentació de la xarxa europea Trans Europe Halles i d’estratègies i projectes d’enfortiment de la cultura independent a Europa i treball des de la xarxa per provocar canvis a nivell local.


11:00

Xarxes nacionals: la unió fa la força

 

Presentació de xarxes espanyoles de centres culturals independents: reivindicació conjunta, lluita contra l’aïllament, intercanvi i defensa d’alternatives en la gestió de la cultura i l’espai públic. Amb la Fundación de los Comunes, Red Transibérica de Espacios Culturales Independientes i Artibarri.


12:00

A fons

Espai relaxat per establir contactes i un coneixement més profund de les diferents xarxes a través de la conversa directa amb els seus representants.

NAU IVANOW Español →
English →

20:00

«FINGIR» DE COL·LECTIVO 96º

 

GRATUÏT PER INSCRITS

noves dramatúgies

DURADA: 60 min

Lidia González Zoilo i David Franch Farré

Foto-Collage: Macarena Receurda

Coreògrafa: Mònica Muntaner

Ajudant direcció: Yuri Fontes

Vídeo i Il.luminació: Gorka Bilbao

Co-producció:

Teatre Lliure, Barcelona

Antic Teatre / AdriAntic, Barcelona

L’Escorxador (Centre de Cultura Contemporània d´Elx), Elx
CAET (Centre d´Arts Escèniques de Terrassa), Terrassa

Amb el suport de CoNCA

www.colectivo96.com

[+] llegir més →

Fins fa 20 anys, els petons d’amor, és a dir, els petons a la boca, en un escenari de teatre sempre es fingien. Tres eren les principals estratagemes per dissimular el fingiment d’un petó:

A / El galant s’inclina sobre la dama, torça lleugerament el cap de manera que oculta el petó al «respectable» i llavors fa un petó a l’actriu a la barbeta o al llavi superior.

B / El galant, ple de frenesí, acarona la dama amb les seves dues mans, posades totes dues sobre les seves galtes. En el moment de l’òscul, el galant llisca el dit polze sobre la boca de la dama i així, es fa un petó al dit gros.

C / El galant s’inclina el cap i subjecta amb les seves mans el cap de la dama i fa un petó a aquesta entre el pòmul i la boca, espai que no s’aprecia ja que la mà del galà impedeix la visibilitat.

Formació creada el 2008 per Lidia González Zoilo i David Franch. Al 2008: Vaig trobar un tros de mi en un abocador, una coproducció del Centre Párraga. Estrena a Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, Palma de Mallorca el juny de 2008. Després de mi, epitafis, una coproducció del Centre Párraga i Escena Poblenou.
Estrena a Centre Párraga, Múrcia l’octubre de 2008: Donar puntades de peu per no desaparèixer, una coproducció del Teatre Lliure, Centre Párraga i CAET TNT. Estrena al Festival de Teatre de Terrassa l’abril del 2009. Actualment treballen en la seva nova peça Fingir, una coproducció del Teatre Lliure, Antic Teatre, CAET TNT i Teatre L’Escorxador d’Elx.