L’ANTIC TEATRE CELEBRA LA SEVA TERCERA EDICIÓ DEL CAV_A A PARÍS (versió CATALÀ)

La tercera edició del programa d’intercanvi artístic internacional cav_a: Catalan artists visiting French artists, tindrà lloc al centre de Mains d’Œuvres, a París, en el marc de la celebració del Festival Respirations #2.

 Aquesta col·laboració neix de la pertinença d’ambdós centres, Antic Teatre i Mains d’Œuvres, a la xarxa europea de centres culturals independents, Trans Europe Halles (TEH).

 Programa cav_a: Catalan artists visting French artists:

 

Espectacle: «Lo Natural», Amaranta Velarde

Data: 15 i 16 de juny

Hora: 20:45 (Dissabte), 19:45 (Diumenge)

Lloc: Mains d’Œuvres 1, rue Charles Garnier 93440 Saint-Ouen. París. Festival Respirations #2.

 

Mains d’Œuvres, estructura d’acompanyament i de residència d’artistes i Antic Teatre, referent de l’escena actual de Barcelona, centre de recursos multidisciplinars dedicat a la recerca, la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques i visuals, inicien una primera col·laboració dins del programa cav_a, Catalan artists visiting French artists, que consistirà en dos representacions de l’espectacle Lo Natural de la coreògrafa Amaranta Velarde, artista associada a l’Antic Teatre, en el marc del festival d’arts escèniques Respirations, que es realitzarà del 15 al 17 de juny de 2013 a Mains d’Œuvres.

 Ambdós centres treballen intensament perquè aquesta col·laboració pugui prolongar-se amb més intercanvis bilaterals entre els artistes associats a les seves estructures.

Antic Teatre i Mains d’Œuvres, són part de la xarxa europea de centres culturals independents, Trans Europe Halles (TEH), on junts estan desenvolupant un projecte d’intercanvi d’artistes basat en la investigació i innovació en nous llenguatges escènics.

El programa cav_a: Catalan artists visiting ___ artists, és una iniciativa de l’Antic Teatre, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut Ramon Llull.

 Què és el cav_a?

 És un programa d’intercanvi artístic per compartir, entendre i donar a conèixer les pràctiques de creació escènica de Catalunya, i al mateix temps aprendre sobre aquestes pràctiques en cada país d’acollida que es visita.

En fomentar la cooperació internacional entre centres independents d’investigació en el camp de les arts multidisciplinars, s’espera incrementar les perspectives culturals i propagar noves formes d’expressió creativa.

La primera edició del cav_a es va celebrar a Eslovènia, a la ciutat de Ljubljana, durant el desembre del 2011.  El desembre del 2012 es va celebrar la segona edició del cav_a a la ciutat de Rijeka, Croàcia. Aquest 2013 l’intercanvi es fa amb la ciutat de París, en col·laboració amb el centre Mains d’Oeuvres.

 Mains d’Oeuvres i el Festival Respirations #2.

Mains d’Œuvres és un espai de creació i difusió, d’investigació i experimentació destinat a acollir artistes de totes les disciplines, associacions i iniciatives ciutadanes. L’associació Mains d’Œuvres, fundada al 1998, està situada a l’antic Centre Social i Esportiu de les Fàbriques Valeo, un edifici de 4.000 m² al costat del Marché aux Puces de Saint-Ouen, a París. El centre va obrir les seves portes al públic al gener de 2001. Arrelat en el territori, a la recerca constant dels encreuaments entre l’art i la societat, Mains d’Œuvres és, sense cap dubte, un centre múltiple, obert a tothom.

 Respirations #2. Festival d’arts escèniques. 15, 16 i 17 dejuny. El Festival Respirations construeix la seva segona edició sota la bandera d’art total. Les disciplines que es programen giren al voltant de la dansa, el teatre, la performance i les arts sensitives. El format del Festival és un itinerari pels diferents espais del centre Mains d’Œuvres. Aquest any, la programació estarà formada per 13 companyies d’arts escèniques, algunes residents al mateix centre, altres convidades d’altres centres, com és el cas d’Amaranta Velarde i de l’Antic Teatre.

Cada nit, es proposen 2 itineraris de 5 propostes curtes que fan descobrir l’efervescència i la creativitat de les companyies residents i convidades.

 Amaranta Vearde i «Lo natural»

Amaranta Velarde es gradua a CODARTS, Universitat de Dansa de Rótterdam (2004), amb el suport de la beca Cajastur 2002 i com a ballarina becària de la companyia de dansa contemporània Danceworks (2003-2004). Des de llavors treballa intensament a Holanda com a intèrpret, col·laboradora i assistent del coreògraf Bruno Listopad en nombroses produccions escèniques, investigacions i instal·lacions en museus i galeries. Al 2011 es trasllada a Barcelona, on comença a desenvolupar el solo Lo Natural i participa en el Festival Grec com assistent coreogràfica de Rita Vilenha en el programa de La Caldera Mov|i|mento i, com a intèrpret, en la peça presentada per Cecilia Vallejos a La Estrategia Doméstica.

 «Lo natural»

Amb l’ajuda de les seves màquines preferides, la intèrpret realitza un viatge per intentar reconectar-se amb la seva naturalesa.

Oscil·lant entre la representació teatral d’un discurs que l’ordinador emet i la creació de paisatges ficticis, la intèrpret convida al públic a aventurar-se en un univers sintètic i cibernètic, deixant entreveure les restes d’una humanitat nostàlgica.

Més informació sobre cav_a: Catalan artists visting French artists:

www.anticteatre.com/crossborder/paris

Més informació sobre l’Antic Teatre:

http://www.anticteatre.com

Més informació sobre Main d’Oeuvres / Festival Respirations:

www.hkd-teatar.com

Més informació sobre Amaranta Velarde:

www.tea-tron.com/amarantavelarde/blog/