Ningú morirà després de mi de Julia Irango + Jorge Nieto

Aquesta obra no narra la mort del meu pare. Però sí la pren. Em pren a mí travessant el camí de la mort d’un home a qui vaig estimar fins a racons del dolor i l’amor que jo mateixa no comprenc. Què sap ningú, papà. Ningú morirà després de mi és una obra d’arts vives resultat de la col·laboració entre un arquitecte i una coreògrafa en la que es dona vida a un món altre, en el que reflexionem a l’entorn de la perplexitat i la nostra relació amb l’estrany. Acostant elements que no acostumem a veure junts, despleguem un paisatge de convivències i afectes, en el que cossos i objectes tornen a aprendre a relacionar-se entre ells.


Julia Irango i Jorge Nieto venen dels camps de la dansa i l’arquitectura. Comencen a col·laborar a València en 2020, desenvolupant un treball d’experimentació sonora, objectual i coreogràfica. En els seus treballs posen a dialogar elements que no comparteixen un llenguatge comú, navegant l’estranyesa amable. Com fer operativa una maquinària ineficaç i amb peces grinyolants? D’aquest interès es desplega el caràcter transdisciplinar i multiformat de les seues propostes. Des de 2020, creen l’obra “Ningú morirà després de mi” i la conferència performativa “Dents i perles” que han sigut recolzades i mostrades en institucions com ara el Centro Párraga, la Caldera o l’IVAM.

Direcció i interpretació: JULIA IRANGO
Codirecció, interpretació i escenografia: JORGE NIETO
Assistència de coreografia i de direcció: ITZIAR BARRIOBERO
Arranjaments d’il·luminació: MIGUEL “ZAS” PARDO
Arranjaments sonors: MARTÍ GUILLEM
Producció executiva: MÓNIKA VÁZQUEZ
Ajudantia de producció: GINA ASPA

Amb el suport de: GRANERS DE CREACIÓ, TEATRE TANTARANTANA, LA CALDERA, CENTRO PÁRRAGA, RESIDÈNCIES DE CREACIÓ PER A JOVES DE VALÈNCIA, ESPAI INESTABLE, INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA, AJUNTAMENT DE VALÈNCIA.

Amb la col·laboració de NYAMNYAM

Dijous 19 d’octubre a les 20:00
Divendres 20 d’octubre a les 20:00
Durada: 55 minuts
Entrades: 14 euros ONLINE // 16 euros TAQUILLA