PROGRAMA XI Festival Escena Poblenou

 

Carles Santos, Anna Huber, Joan Morey, El conde de Torrefiel i Arritmados, entre les propostes que s’han sumat a l’11ª edició d´Escena Poblenou que tindrà lloc del 17 al 21 d’octubre a diversos espais del barri de Poblenou.

El festival barceloní que posa l’accent en l’apropament al públic dels nous llenguatges gràcies a una varietat de propostes i espais oberts a tots.

Dansa, circ, instal·lacions, música, humor, espectacles itinerants o per compartir en família, vídeo-dj i performances…

El Festival de creació contemporània Escena Poblenou segueix creixent i aquesta tardor treu al carrer el seu caràcter obert, multidisciplinari i participatiu amb una programació que suposa la continuació d’un projecte cada cop més assentat a Barcelona i que es bifurca en múltiples col·laboracions artístiques també al llarg de l’any. Així, les residències de creació concedides aquest any en aliança amb la Central del Circ, El Graner i l’Antic Teatre permetran que Arritmados, Umma Umma Dance + Manuel Rodriguez i David Franch + Esther Moreno estrenin creacions durant el festival.

El nou espai del festival a l’ Hangar, serà a més del punt de trobada entre públic i artistes, un lloc on degustar creacions de formats i llenguatges diversos. Per altra banda, el centre cívic de Can Felipa, la sala polivalent de la Universitat Pompeu Fabra, el Centre Moral, el Casino de l’Aliança i diverses places i parcs del Poblenou acolliran, també, aquesta nova edició d’un festival amb vocació d’afavorir la creació de nou públic per a unes arts en constant recerca i evolució.

Els preus populars i la gratuïtat de moltes activitats que es troben a l’avantguarda escènica fan del festival Escena Poblenou un dels més participatius de Barcelona.

PROGRAMA

ESPAI +D

ContenedorIris Heitzinger i Natalia Jiménez

Site Specific

Un joc que proposa explorar un concepte tan polièdric com el contingut, a través de la pràctica del moviment i la performance.  flavors.me/l_entes

 

Unter der shönen Haut Les Filles Föllen

Dansa

Unter der shönen Haut vol homenatjar la temporada 2008-2009 del Futbol Club Barcelona reflexionant sobre l’acció i les formes que es duen a terme en un partit de futbol. Les Filles Föllen s’atreveixen, doncs, a pensar en dansa quan veuen futbol i en futbol quan ballen. www.lesfillesfollen.com

 

No se trata de un desnudo mitologico Aina Alegre

Dansa

No se trata de un desnudo mitologico es manifesta com un aparador de postures, un «circ» del cos; una proposició que es construeix en un terreny de demostració ultra formal en què el traç d’una línia dibuixa un espai totalitari.

SumertimeDiana Gadish

Clown

Una peça on la ineptitud de portar a terme l’objectiu marcat obre un espai de possibilitats i de comunicació.

 

Do you know this song? But is it really a song? Christina Schultz

Instal·lació

L’instal·lació crea un ambient sonor protagonitzat per la llunyania i la melancolia que sentim al no poder estar a tot arreu al mateix temps. Una peça musical que ha perdut la seva melodia. Dissabte a la nit, la instal·lació de Christina Schultz es convertirà en una sessió de dj/vj que animarà l’espai del Festival.

www.christinaschultz.com

MicroficcionesMasu Fajardo

Performance

Microficciones reivindica a la seva manera el cos com a lloc d’exposició, com a espai de alteritat i per tant alterat, on la identitat només sorgeix amb la seva temptativa d’abandó.

Masufajardo.blogspot.com

 

Creadores i creació contemporània Judit Vidiella (moderadora)

Xerrada-diàleg

Dins l’espai del Festival, Espai +D, s’obre un espai de reflexió al voltant de la creació escènica contemporània i les seves protagonistes

 

Time Again

Time Again és un projecte expositiu, comissariat per Paola Marugán, que pretén empènyer els límits del què s’entén per exposició tradicional, presentant una mostra de dos vídeo creacions (l’exposició possible) i quatre performances (la (im)possible exposició). Es tracta d’una exposició que es nodreix de les restes, materials i immaterials de les intervencions en viu de quatre performers. Una vegada realitzades les accions el que queda és l’absència de les seves pràctiques efímeres.

Espai Expositiu / Performances

Exposició possible

 

L’Exposició Possible mostra dues vídeo instal·lacions dels artistes Dan Hudson i Javier Álvarez

Exposició (im) possible

Sin Título Quim Pujol

Performance

Sin Título aprofundeix en les característiques dels camins que seguim, la mesura en què certes coses persisteixen al mateix temps que d’altres es transformen i els camins que seguim però queden allí, inexplorats.

Experimentos del alma. Cotidianidad y trascendencia del ser Maria Cosmes

Performance

Projecte iniciat el 2011 per la necessitat d’ampliar i canviar d’enfocament els temes usuals dins la pròpia obra. Per un costat, el seu treball en performance sempre ha estat condicionat per l’oportunitat de comptar amb un espai i uns participants que en molts casos no són accessibles en el moment de realitzar el projecte imaginat, i per aquest motiu, l’artista va decidir prescindir de moments pactats i aprofitar el que li oferia el dia a dia, així com també l’accessibilitat d’una càmera de registre.

1/4, ½, ¾, 4/4 Ariadna Rodriguez

Performance

Performance a partir de quatre violins que han habitat el seu cos al llarg del temps i l’espai fins a pràcticament convertir-se en una extensió del seu cos.

Deseos Montruosos Christina Shultz

Performance

Una conferència performàtica sobre els desitjos monstruosos que tenen els éssers humans. Schultz porta a terme una conferència que mostra (i possiblement també denuncia) la càmera oculta de la humanitat.

 

Projecte Euroregional VIA/Territori

WANTED Pau Faus & Societat Doctor Alonso

Site Specific

Tots els dies, tots els espais. Projecte de territori en residència que pretén explorar algunes fronteres físiques i simbòliques del barri del Poblenou, “Amb aquest projecte plantegem una reflexió sobre l’inevitable augment (i creixent visibilitat) de les pràctiques autogestionades a l’espai públic de la ciutat”.

www.paufaus.net

 

Menash a trua Arritmados

Circ

Resultat de la residència de creació atorgada conjuntament entre Escena Poblenou i La Central del Circ i la col·laboració de l’Estruch.  Que dolç és viure l’èxit, no? Dolç i efímer, al mateix temps…

 

Trompe-l’oeil Joan Morey

Instal·lació, trobada amb artista i Performance

Dos actes

TROMPE-L’ŒIL utilitza llenguatges habituals en el treball de l’artista i té la intenció d’amplificar el seu radi d’acció a través de la col·laboració amb diverses entitats del barri del Poblenou. D’aquesta manera es combinen performance, instal·lació, improvisació sonora i altres suports per tal de crear una mise-en-scène i un espectacle para-teatral.

 

Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke El Conde de Torrefiel

Teatre / nous llenguatges escènics

Ningú va saber mai què fer amb la seva vida.
Per això, a una cuitat, existeixen tantes possibilitat per poder concretar una vida.
I per això, perquè a una ciutat hi ha tantes possibilitats per concretar una vida, ningú va saber mai què fer amb la seva vida.
Desastres que resulten casi imperceptibles pel seu caràcter quotidià. 

 

TracesAnna Huber

Dansa / Site Specífic

La peça investiga els contrasts entre moviment i immobilitat, so i silenci, formes orgàniques i geomètriques, estructures naturals i artificials, interior i exterior, efímer i permanent, vulnerable i fort, líquid i sòlid, inestable i estable, fràgil i compacte. 

 

Sensa Denti: incursioni comiche a 0 anni Le due e un quarto

Itinerant carrer

Sense dents, sense paraules i sense benzina. Dos nadons precoços es mouen de manera autònoma amb els seus cotxets pels carrers i places del barri fent el públic còmplice de les seves primeres entremaliadures.

www.ledueunquarto.it

 

Cabaret ambulant Circ Lliure

Circ i humor

La Diva i la seva banda són els encarregats de mantenir el ritme i la connexió entre el públic i l’espectacle, a través de música, poesies, gags i números curts. La música en viu i l’humor fomenten la frescor d’un espectacle, humil i tendre, ple d’emocions, colors i llenguatges diferents que apropa un circ més humà, altruista i poètic.

ImprovisacióAnna Huber

Dansa

Anna Huber improvisa amb Martin Schütz (cello, electrònica) sobre el moviment, el so i la seva interacció.Aquests són creats en directe, ara i aquí, un diàleg amb l’espai, el públic i el so que els envolta. Cada moment és únic i es dissipa del pròxim. Quines empremtes deixen el moviment, el so i la presència humana a l’espai?

 

UAL·LA – Ual·la

Art Sonor

Després d’organitzar un petit concert al menjador de casa que va acabar convertint-se en un concurs de tir de roba interior a l’escenari, Uàl.la decideix sortir a l’exterior i conquistar les sales de Barcelona i donar-se a conèixer tant a arreu del país com a nivell internacional amb actuacions a Bolívia, Argentina etc.

 

L’últim Enemic David Franch i Mercè Moreno

Teatre

Un projecte escènic i audiovisual que s’inspira en el món del cinema i en les seves mitomanies per a parlar del conflicte intern que confronta els desitjos i les pors de cada persona. L’últim enemic és un mateix. És dins nostre, alimentat per falses creences, pors i inseguretats que apareixen a l’hora de voler aconseguir els nostres desitjos.

 

Loser kings Umma Umma Dance & Manuel Rodriguez

Dansa

Una exploració al voltant del lloc on s’allotja l’essència autèntica i primitiva de l’ésser humà, tot mirant a l’interior del cos com una al·legòrica presó de l’individu. En aquest intent l’instin i la necessitat d’evasió es poden transformar en una llibertat que és en essència una utopia, duent a l’individu a descobrir que pot ser l’artífex de la seva pròpia presó.

Mô-nologia, los momentos menos malos de Carlo-Mô & Mr.Di Mr Di I Carlo Mô

Humor

Quan Mô & Di pugen a l’escenari passen coses, moltes coses. Quan acaba la funció, baixen de l’escenari i el públic torna satisfet a casa. Sobre aquest espectacle no es pot dir res més, és una obra per veure, no per explicar. Vine a veure’l sense esperar i no deixis que te l’expliquin.

 

Le petit Chaperon Rouge, un conte corégraphique Cia Divergences

Dansa per a tots públics

Cia Divergences utilitza el llenguatge del moviment, una escenografia i un vestuari senzill i alhora impactant, aconseguint el més difícil: atrapar els mes petits i també els adults gràcies a un savi joc de diferents lectures de les imatges i escenes proposades.

 

Somnis de SorraBorja Ytuquepintas

Teatre d’Objectes

Només amb les mans i sorra sobre un vidre, l’il·lustrador Borja González, crea històries que ens ompliran d’emocions. Amb les seves imatges vives projectades a una gran pantalla ens transporta per diferents atmosferes.

 

Digital Puppets Digital Puppets Crew

Art Sonor/Teatre d’objectes

Digital Puppets Crew estrena a Escena Poblenou el seu primer espectacle. Es tracta d’una performance audiovisual per a tots els públics, en clau d’humor que parla de conceptes com l’alineació, el coneixement, la identitat, la veritat i la llibertat recorrent a la memòria col·lectiva a partir de nombroses referències als clàssics.

 

Manot Manat – Carles Santos

música + performance

Cada any, la Lluna travessant i triturant la finestra de la casa del pianista professional, deixa gravada al faristol del piano, una música inversemblant. El pianista professional, tracta de desxifrar-la sense memòria i mastegant el vidres trencats de la finestra travessada.

La dona no casada del pianista professional, experimenta amb la incrustació de la música, tenint diferents espasmes i convulsions de característiques exclusivament sexuals, compartides amb el seu amant afinador de pianos, que és cec d’una ceguera que ningú veu.

L’afinador no veu la Lluna i desafina la música. El pianista professional creu cegament amb la dona musicalitzada i plena de sucs.

 

INFO I ENTRADES:

http://www.escenapoblenou.com

http://www.atrapalo.com/entradas/Escenapoblenou2012_k/

Festival Organitzat per l’Associació Festival de Creació Contemporània Poblenou   Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, L’Ajuntament de Barcelona; Institut de Cultura, Districte de Sant Martí, GECT; Euroregió Pirineus Mediterrània, Institut Ramon Llull, Centre Cívic Can Felipa,   Amb la col•laboració de  PIAD, CDDFrancesca Bonnemaison, L’Antic Teatre, La Central del Circ, Espai El Graner/Consorci Mercat de les Flors, Goethe Institut, Pro-Helvetia, Biblioteca Manuel Arranz, Arts Santa Mònica, Hangar.org, Niu espai artístic contemporani, El Casino de l’Aliança, Universitat Pompeu Fabra, El Centre Moral del Poblenou,  Private Space, Parcs i Jardins, Xarxa de Bilioteques de Barcelona, L´estrcuh de l´Ajuntament de sabadell.

 

 

About escenapoblenou

Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques que es realitza en octubre al barri del Poblenou de Barcelona. Va sorgir al 2001 amb la voluntat de donar suport als creadors i creadores que dialoguen amb diverses disciplines i que busquen generar nous llenguatges escènics i diferents maneres de relació amb espais no convencionals. El Festival abarca les disciplines de teatre gestual, dansa, clown, teatre d’objectes, circ, teatre de carrer i performance. El Festival aposta des dels seus inicis per les creacions més arriscades i innovadores. Escena Poblenou també treballa per a la creació de públics. Amb aquest objectiu els nombrosos espectacles de carrer són gratuïts i pels espectacles de sala es cobra una entrada popular. Valoritzant la feina dels artistes i democratitzant l’accés a tot tipus de públic el Festival no ha deixat de créixer i d’apropar-se a les manifestacions escèniques contemporànies més alternatives. Per tal de recolzar els processos de creació i la recerca Escena Poblenou convoca les beques d’ajut a la creació NOF, coprodueix el projecte A CEGUES (juntament amb la sala d’exposicions Can Felipa), ofereix residències artistiques i organitza tallers de formació. Escena Poblenou col·labora amb diverses entitats i associacions culturals de Catalunya, Espanya i de l’estranger. A més és membre fundador del projecte euroregional VIA amb els festivals de Label Rue, la Petite Pierre i Capdepera Street Art Festival.
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

4 Responses to PROGRAMA XI Festival Escena Poblenou

  1. Ens podeu fer arribar totes les propostes familiars, infantils i per a adolescents i ho publicarem al nostre bloc.

  2. quimbigas says:

    Finalmente, la pieza de Masu Fajardo ha sido cancelada debido a una lesión de menisco de la artistaZA.

    firmado,
    el que tenía que ser su ayudante.
    🙂

  3. sofia says:

    Ohhh!!! Espero que la recuperación vaya bien Masu. Ánimos y a cuidarse!

  4. semolinika says:

    Masuuuuuu.. muchos besossssss..todo ira bien,, semo

Comments are closed.