Cicle “La paraula en escena” #2

Aquesta 5a temporada iniciem un nou cicle que regularment omplirà l’escena de La Vilella amb propostes al voltant de la poesia més actual. En col·laboració amb l’actor i poeta Salva Soler, propostes de poesia escènica, poesia oral, poetry slam, spoken word s’apoderaran de la sala amb la intensitat de les paraules.

POESIA Y VÉRTIGO (16 de novembre a les 21h / preu 8€)

L’artista multidisciplinar Salva Soler (campió d’Espanya i medalla de bronze en la Copa del Món de Poetry Slam 2015 i un dels majors exponents a nivell internacional del Poetry Slam i la poesia escènica ), presenta “Poesía y vértigo”, un espectacle poètico-teatral sense etiquetes, on la poesia, el teatre, la improvisació i fins i tot la cançó es fusionen per a crear un viatge carregat d’energia i emoció, en el qual els poemes es transformen en petites peces teatrals.

Un viatge a bord del vertigen, en el que s’aborden temàtiques tant diverses com l’educació, el des(amor), la crítica social, l’humor, l’espiritualitat, el sexe, el naixement, la mort, l’esperança i en definitiva, tot allò que ens fa humans, realitzant un ascens als nostres inferns per retornar-nos i aterrar-nos cap endins.
L’acompanyen el músic Iván Vilches, l’artista audiovisual Paola Becerra i la ballarina Estela Canal. El so és a càrrec de Carlos Pineda.

MARC GARCIA CANTA A BRASSENS (17 de novembre a les 21h / preu 8€)

“Marc García canta a Brassens” és el nom d’un disc editat a l’agost de 2016 i del seu corresponent espectacle. Tots dos tenen per objectiu reivindicar la memòria del cèlebre cantautor francès Georges Brassens. La formació, amb en Marc Garcia (guitarra i veu), en Jordi Pujol (segona guitarra i cors) i en Joan Pastor (contrabaix), ofereix unes versions pròpies i amb un toc jazzístic de les cançons de l’artista gal. Unes lletres traduïdes al català i castellà amb molta cura, conservant un marcat estil poètic i sense perdre la frescor i l’astúcia dels textos de Brassens. L’espectacle desenvolupa, simultàniament, un itinerari per diversos moments essencials de la vida de l’autor i per algunes de les seves cançons més emblemàtiques. Val a dir que la gran majoria de les cançons d’aquest disc no s’havien traduït mai al català ni al castellà. En resum, un exercici de memòria necessari, divertit i molt recomanable.

PEDRALS PAPER (18 de novembre a les 21h / preu 6€)

Josep Pedrals submergeix el públic en les seves cavil·lacions poètiques amb sonoritats i imatges que porten la volada a una sessió d’esquí aquàtic sobre els plecs d’un paper. Canta, balla, diu i explica la dolça meravella d’estar vius, de moment.

This entry was posted in Programació teatre and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.