Sommes-nous?

de cia Si tu t’imagines

20 de gener a les 21h  /   21 de gener a les 18h

Un espectacle visual, físic i musical per a tots els públics. En una cerca desesperada i carregada d’humor, cinc artistes s’enfronten a preguntes que abasteixen els aspectes més diversos de l’existència: la vida, la mort, l’amor, l’amistat, l’humor, la propietat, l’esperança… Preguntes que ens fem tots en algun moment per comprendre qui som.

_FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Olivier Décriaud
Ajudant de direcció: Stéphane Levy
Intèrprets: Joel Guadeño, Marc Lorenzo, Neilor Moreno, Siziana Reiser, Raquel Banal
Producció: cia. Si tu t’imagines

_INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dissabte 20 de gener a les 21h

Diumenge 21 de gener a les 18h

Reserves a info@lavilella.com o fent click aquí

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , , | Comments Off on Sommes-nous?

Migrante (basado en testimonios reales)

MIGRANTE (basado en testimonios reales)
de cia Parece una Tontería i El Corifeu Teatre

de l’11 al 28 de gener de 2018

Un partit de futbol, un selfie, una embarcació, el desert, un marica, un penalti, un altre marica, el mar, cíclops, l’immens mar, una cervesa ben freda, sirenes, 5 personatges, 5 històries… Basat en testimonis reals, MIGRANTE és la veu de tots aquells que han deixat el seu país a la recerca d’un lloc millor. Un cant a tots aquells que, esperançats, ens recorden que les fronteres haurien de ser només línies imaginàries.

_EQUIP CREATIU

DIRECCIÓ: Giselle Stanzione i Neilor Moreno.
DRAMATÚRGIA: Rosa Molina, Sergio Álvarez i Juan Pablo Mazorra
ACTOR: Juan Pablo Mazorra
VIDEO: Mayra Luna
FOTOGRAFIA: Siziana Reiser
PRODUCCIÓ: Parece una Tontería i El Corifeu Teatre
IDIOMA: Castellà
CLASSIFICACIÓ: adolescents i adults (+16)
DURADA: 80min

*Un projecte recolzat per l’Instituto Municipal de Arte y Cultura de Puebla (IMACP, Mèxic) i pel Centre cívic Torre Llobeta (Barcelona).

_INFORMACIÓ PRÀCTICA

De dijous a dissabte a les 21h
Diumenges a les 20h

Reserves a info@lavilella.com o fent click aquí

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , , , , , | Comments Off on Migrante (basado en testimonios reales)

“De quan tot filava quan filava” – cia Sargantana

“De quan tot filava quan filava” – cia Sargantana
23 de desembre a les 18h
*acte exclusiu per a socis de La Vilella

De quan tot filava quan filava no és un projecte plantejat com a obra, és una trobada amb vosaltres al voltant d’una dramatúrgia sorgida d’un procés de recerca. És la punta de l’iceberg de mesos d’investigació, un conjunt d’escenes que volen apropar-vos el món en el qual ens hem endinsat: les dones a les colònies tèxtils.
Les colònies tèxtils van ser una estructura social molt important al nostre país fins a finals del segle passat, que van marcar el compàs de la nostra societat, la van redibuixar i encara avui en podem intuir els seus efectes. Una estructura que oferia seguretat a canvi de renunciar a certes llibertats.
De fet, és aquesta “seguretat sense llibertat” el que ens va portar a escollir les colònies com a material de recerca, ja que en aquest sentit hi trobàvem similituds amb el nostre dia a dia, on se’ns ofereix un mínim de seguretat mentre poc a poc anem perdent llibertats.
Però un cop vam començar a investigar les colònies, el que més ens va tocar va ser el paper de les dones. Elles eren el motor d’aquestes indústries, sovint unides al treball infantil, sense que això els suposés la igualtat, i no cal pensar en la superioritat, amb els homes en quant a drets i sous.

De quan tot filava quan filava és un viatge als records d’una època, una passejada en l’eteri, a cavall del somni i l’exorcisme, al compàs de les sirenes i els telers.

_FITXA ARTÍSTICA

Una creació en col·lectiu de La Cuina – Laboratori de creació de cia. Sargantana

Dramatúrgia
Jordi Pérez

Repartiment
Maria Dombón
Àlex Galimany
Carles Garcia-Llidó
Jordi Pérez
Alba Rosa
Gemma Sastre

Projeccions
Jordi Pérez
Justin P. Brown

Espai escènic i il·luminació
Jordi Pérez

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

 

Posted in Programació teatre | Comments Off on “De quan tot filava quan filava” – cia Sargantana

Cicle La Paraula en Escena #3

Aquesta 5a temporada iniciem un nou cicle que regularment omplirà l’escena de La Vilella amb propostes al voltant de la poesia més actual. En col·laboració amb l’actor i poeta Salva Soler, propostes de poesia escènica, poesia oral, poetry slam i spoken word s’apoderaran de la sala amb la intensitat de les paraules.

_POESÍA Y VÉRTIGO
22 de desembre a les 21h
Preu: 8€

L’artista multidisciplinar Salva Soler (campió d’Espanya i medalla de bronze en la Copa del Món de Poetry Slam 2015 i un dels majors exponents a nivell internacional del Poetry Slam i la poesia escènica ), presenta “Poesía y vértigo”, un espectacle poètico- teatral sense etiquetes, on la poesia, el teatre, la improvisació i ns i tot la cançó es fusionen per a crear un viatge carregat d’energia i emoció, en el qual els poemes es transformen en petites peces teatrals. Un viatge a bord del vertigen, en el que s’aborden temàtiques tant diverses com l’educació, el des(amor), la crítica social, l’humor, l’espiritualitat, el sexe, el naixement, la mort, l’esperança i en denitiva, tot allò que ens fa humans, realitzant un ascens als nostres inferns per retornar-nos i aterrar-nos cap endins.

_LÁPICES SOBRE VINILOS
23 de desembre a les 21h
Preu: 6€

Espectacle de poesia i so de Víctor López; una fusió d’Spoken Word, cants i músiques ancestrals i atmosferes sonores, a partir de la veu i el recolzament tecnològic d’una pedalera de loops per la veu. Un viatge progressiu a través del so i la paraula on conueixen vers, cants, paisatges sonors electrònics, música tribal i d’altres tradicions sonores com la sufí, la tibetana o la mongola. Totes aquestes inuències es fusionen amb l’objectiu d’oferir un únic canal per la transmissió d’energia a partir de la vibració, servint al públic un continu i simultani viatge experiencial cap a dins i cap a fora.

Posted in Programació teatre | Comments Off on Cicle La Paraula en Escena #3

My low cost revolution (justificaciones de porqué soy una radical de mierda)

_SINOPSI

Som uns radicals de merda. Hem intentat participar en moviments radicals, formar part d’un col·lectiu que es presti a allò radical, canviar el món a hòsties si calia i no hem pogut. El tipus de misèria on es troba enfonsada aquesta societat complexa converteix la qüestió revolucionària en una constant inabandonable ns l’apocalipsis de cadascun. No és cosa d’unes hores, d’uns dies, inclús d’uns mesos, no, això té a veure amb l’existència, amb carregar-te de paciència i lluitar a FULL. All day, all night. Ens deshumanitzem i cosiquem: som números per la Seguretat Social, IP’s per Facebook, DNI’s per l’Estat, coses per les nostres veïnes. Això fa que acabem navegant soles pel planeta, a sentir-nos sense suport, fora de cap possible comunitat, de cap conguració de cooperació. Soles davant el perill. Això és un homenatge al no estar sempre a tope. Una investigació sobre com podria ser la nostra revolució i quins avismes hi ha entre la teoria de carrer i la pràctica d’accionar. Hi ha gent que lluita i una altra que protesta. El natural, sense generar un artici.

_FITXA ARTÍSTICA

Creació: FAC en col·laboració amb les intèrprets
Direcció i dramatúrgia: Francesc Cuéllar
Text: Francesc Cuéllar
Espai: Sergi Cerdán
Moviment: Gaia Bautista
Producció: Anna Maruny
Tècnic de so i il·luminació: Alejandro Bordanove
Cartell: Maria Ramon
Intèrprets: Agnés Jabbour, Glòria Ribera y Paula Sunyer

_INFORMACIÓ PRÀCTICA

Horaris: de dijous a dissabte a les 21h / diumenges a les 20h
Preu entrada general: 14€ (consultar descomptes a www.lavilella.com)

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , , , , , , , , | Comments Off on My low cost revolution (justificaciones de porqué soy una radical de mierda)

Stan&Owksy

Lectura dramatitzada de l’espectacle de cia Sargantana amb el que es va inaugurar La Vilella fa cinc temporades. Tindrà lloc el 19 de novembre a les 18h, i comptarà amb la presència dels actors originals de l’obra.

SINOPSI

Stan i Owsky, dos fundadors d’una companyia, es troben sols en un teatre aïllat sense res més a fer que esperar que algú arribi i pugui començar la representació. Però la gelada i ben aviat la neu fan cada cop més improbable aquesta possibilitat. És dins d’aquest ambient de solitud i tensió on es desperten tots els dimonis de la relació de Stan i Owsky entre ells i amb el món del teatre. Frustracions, enveges, necessitats vitals, pors, en definitiva, la corrosió d’una llarga relació teatral sortirà a la superfície amb l’energia d’anys de contenció.

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i text : Jordi Pérez i Soldevila

Interpretació: Saoro Ferre i Jordi Pérez

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , , | Comments Off on Stan&Owksy

Cicle “La paraula en escena” #2

Aquesta 5a temporada iniciem un nou cicle que regularment omplirà l’escena de La Vilella amb propostes al voltant de la poesia més actual. En col·laboració amb l’actor i poeta Salva Soler, propostes de poesia escènica, poesia oral, poetry slam, spoken word s’apoderaran de la sala amb la intensitat de les paraules.

POESIA Y VÉRTIGO (16 de novembre a les 21h / preu 8€)

L’artista multidisciplinar Salva Soler (campió d’Espanya i medalla de bronze en la Copa del Món de Poetry Slam 2015 i un dels majors exponents a nivell internacional del Poetry Slam i la poesia escènica ), presenta “Poesía y vértigo”, un espectacle poètico-teatral sense etiquetes, on la poesia, el teatre, la improvisació i fins i tot la cançó es fusionen per a crear un viatge carregat d’energia i emoció, en el qual els poemes es transformen en petites peces teatrals.

Un viatge a bord del vertigen, en el que s’aborden temàtiques tant diverses com l’educació, el des(amor), la crítica social, l’humor, l’espiritualitat, el sexe, el naixement, la mort, l’esperança i en definitiva, tot allò que ens fa humans, realitzant un ascens als nostres inferns per retornar-nos i aterrar-nos cap endins.
L’acompanyen el músic Iván Vilches, l’artista audiovisual Paola Becerra i la ballarina Estela Canal. El so és a càrrec de Carlos Pineda.

MARC GARCIA CANTA A BRASSENS (17 de novembre a les 21h / preu 8€)

“Marc García canta a Brassens” és el nom d’un disc editat a l’agost de 2016 i del seu corresponent espectacle. Tots dos tenen per objectiu reivindicar la memòria del cèlebre cantautor francès Georges Brassens. La formació, amb en Marc Garcia (guitarra i veu), en Jordi Pujol (segona guitarra i cors) i en Joan Pastor (contrabaix), ofereix unes versions pròpies i amb un toc jazzístic de les cançons de l’artista gal. Unes lletres traduïdes al català i castellà amb molta cura, conservant un marcat estil poètic i sense perdre la frescor i l’astúcia dels textos de Brassens. L’espectacle desenvolupa, simultàniament, un itinerari per diversos moments essencials de la vida de l’autor i per algunes de les seves cançons més emblemàtiques. Val a dir que la gran majoria de les cançons d’aquest disc no s’havien traduït mai al català ni al castellà. En resum, un exercici de memòria necessari, divertit i molt recomanable.

PEDRALS PAPER (18 de novembre a les 21h / preu 6€)

Josep Pedrals submergeix el públic en les seves cavil·lacions poètiques amb sonoritats i imatges que porten la volada a una sessió d’esquí aquàtic sobre els plecs d’un paper. Canta, balla, diu i explica la dolça meravella d’estar vius, de moment.

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , , , , , | Comments Off on Cicle “La paraula en escena” #2

Li/ea/ving, acte I

del 9 al 12 de novembre
De dijous a dissabte a les 21h  /  diumenge a les 20h

Li/eaving – Acte I és un muntatge on es convida el públic a viure els últims moments de tres personatges abans que abandonin per sempre la seva llar. Es tracta d’un muntatge al voltant de tres monòlegs a curta distància en tres espais diferents, que el públic recorre al llarg de la vetllada. El recorregut també juga un paper destacat en el muntatge. Emigrants, refugiats, expatriats… tots sota l’etiqueta d’immigrant en els països d’arribada.

The Li/ea/ving project”, projecte del qual forma part aquest muntatge, parteix de la comprovació que la necessitat de marxar és cada vegada més intensa en les societats actuals d’arreu del món. Necessitats de fugir, de trobar una sortida, d’intentar viure enlloc de sobreviure.

BREUS

Li/ea/ving, acte 1 forma part del BREUS, una trobada al voltant de peces teatrals breus amb una temàtica social. Es vol generar un diàleg al voltant del que s’acaba de veure entre tots els assistents, tant públic com creadors, per a propiciar canvis en el nostre entorn.Aquestes trobades són habitualment fora de l’espai teatral, es busca el lloc adient per a cada mostra, per fugir de la idea que sovint té la gent del teatre i permetre un millor diàleg i, al mateix temps, un acostament al teatre, una creació de públic.BREUS és la punta de l’iceberg, el resultat de mesos de treball. Al mateix temps, és l’inici d’alguna cosa, una nova manera de parlar amb el públic d’avui en dia, és la base del que podran ser eines per a tots aquells que busquin un teatre entretingut, però no d’entreteniment, tant creadors com públic.

Fitxa artística

Repartiment: Carles Garcia-Llidó, Jordi Pérez, Alba Rosa
Text i direcció: Jordi Pérez i Soldevila
Disseny gràfic: Jordi Pérez
Fotografies: Justin P. Brown

Una producció de cia. Sargantana – La Cuina dins del projecte Breus
Amb el suport de: Districte Sants-Montjuïc – Ajuntament de Barcelona


Durada: 50 minuts

Públic repartit en grups reduïts
Espectacle site-specific

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , , , | Comments Off on Li/ea/ving, acte I

Entrenament Actoral – iam studio

Entrenament Actoral – iam studio

Sessions tots els dimarts de 16:00 a 19:00 a iam Studio, Barcelona.
El treball està dirigit a un grup reduït de fins a 8 persones.
Curs impartit per: Jordi Pérez i Soldevila

A QUI ESTÀ DIRIGIT

Està dirigit a actors creadors amb experiència que busquen millorar les seves capacitats tant com a creador com a nivell de tècnica d’actuació, ja sigui per a teatre, cinema o TV.

No és un grup d’iniciació, sinó un grup de formació per a actors i actrius amb experiència.

LES SESSIONS

Aquestes sessions de formació estan pensades per satisfer les necessitats de tots els participants.

Cada sessió de 3 hores es divideix en tres blocs:

Primera part: entrenament de capacitats personals, tant físiques com vocals, així com concentració, atenció o relaxació.
Aquest primer bloc combina exercicis de diferents disciplines, com ara arts marcials, dansa, acrobàcia o cant, entre d’altres.
Segona part: sistema d’interpretació iam (moviment a través de l’impuls-acció). En aquesta part es donen eines concretes que es poden aplicar directament en la preparació d’una escena, disposades a millorar els aspectes que cada participant necessiti.
Tercera part: treballar amb textos o escenes de creació. Aquesta tercera part és la que permet un treball més específic per a cada participant, i permet treballar textos que ens ajudin a millorar algun aspecte de la nostra tècnica des de la preparació de textos fins a càstings.

El treball reduït en grup de 8 membres permet al coach centrar el treball en els casos específics de cada participant a les sessions, afavorint el progrés de tots els participants.

EL PROFESSOR

Jordi Pérez és el fundador de cia. Sargantana i director artístic de La Vilella. Des dels seus inicis com actor ha participat en nombroses obres de teatre, sèries de televisió i cinema, com “Barcelona nit d’hivern”, “Cites” o “Félix”, entre d’altres. Com a director ha dirigit nombroses produccions amb cia. Sargantana i amb altres companyies a Barcelona, Catalunya i França, guanyant el premi a millor director l’any 2015 al Festival Internacional de Teatre de Sidi Kacem (Marroc).
Com a autor, fins al moment ha escrit 20 peces teatrals, entre les quals «no country for old myth» i «Stan&Owsky» han estat publicades l’any 2013. També ha composat bandes sonores de diferents peces teatrals i ha traduït textos teatrals en català i francès.
Des del 2009, dirigeix «La Cuina», el grup de recerca teatral de cia. Sargantana on desenvolupa el sistema «iam» (impulse-action motion system) i dirigeix sessions de treball «living through action» a Catalunya, França i Marroc.

APLICAR

Per aplicar, envieu un correu electrònic amb un CV a info@iamtheatrestudio.com. Els actors seleccionats seran convidats a una entrevista personal per conèixer les necessitats i els requisits del candidat.

Posted in Workshops i intensius | Tagged , , , , , , , | Comments Off on Entrenament Actoral – iam studio

Si jo no hi fos (la festa seria més divertida)

Si jo no hi fos (la festa seria més divertida)
cia Espai en Construcció

Imagineu-vos una festa. Vosaltres l’heu organitzada. Sona música. Hi ha gent ballant, rient, bevent. L’ambient és alegre, distès. I al racó, apartada de tot, sola, hi ha aquella persona a qui tothom ignora. La persona que tot ho observa. La que tot ho sap. La persona solitària del racó. Benvinguts.

Fitxa artística
Espectacle de creació col·lectiva

Direcció: Roger Ribó

Actrius/actors:
Maite Bassa
Montse Bernad
Albert Martí
Xavier Pàmies
Blanca Solé

Composició musical: Albert Martí
Llums i so: Cristina Rodríguez
Escenografia: Sílvia Bernad
Construcció d’ Escenografia: Ullsblaus
Construcció de Vestuari: MalaHierba
Disseny gràfic: Sepjo Llavi
Producció: Elisenda Ribó

Agraïments: Oriol Brocanter, Gerard Martí, Crispí Tuset, El Timbal Centre de Formació i Creació Escènica i La Vilella Teatre.

Posted in Programació teatre | Tagged , , , , , | Comments Off on Si jo no hi fos (la festa seria més divertida)