“De quan tot filava quan filava” – cia Sargantana

“De quan tot filava quan filava” – cia Sargantana
23 de desembre a les 18h
*acte exclusiu per a socis de La Vilella

De quan tot filava quan filava no és un projecte plantejat com a obra, és una trobada amb vosaltres al voltant d’una dramatúrgia sorgida d’un procés de recerca. És la punta de l’iceberg de mesos d’investigació, un conjunt d’escenes que volen apropar-vos el món en el qual ens hem endinsat: les dones a les colònies tèxtils.
Les colònies tèxtils van ser una estructura social molt important al nostre país fins a finals del segle passat, que van marcar el compàs de la nostra societat, la van redibuixar i encara avui en podem intuir els seus efectes. Una estructura que oferia seguretat a canvi de renunciar a certes llibertats.
De fet, és aquesta “seguretat sense llibertat” el que ens va portar a escollir les colònies com a material de recerca, ja que en aquest sentit hi trobàvem similituds amb el nostre dia a dia, on se’ns ofereix un mínim de seguretat mentre poc a poc anem perdent llibertats.
Però un cop vam començar a investigar les colònies, el que més ens va tocar va ser el paper de les dones. Elles eren el motor d’aquestes indústries, sovint unides al treball infantil, sense que això els suposés la igualtat, i no cal pensar en la superioritat, amb els homes en quant a drets i sous.

De quan tot filava quan filava és un viatge als records d’una època, una passejada en l’eteri, a cavall del somni i l’exorcisme, al compàs de les sirenes i els telers.

_FITXA ARTÍSTICA

Una creació en col·lectiu de La Cuina – Laboratori de creació de cia. Sargantana

Dramatúrgia
Jordi Pérez

Repartiment
Maria Dombón
Àlex Galimany
Carles Garcia-Llidó
Jordi Pérez
Alba Rosa
Gemma Sastre

Projeccions
Jordi Pérez
Justin P. Brown

Espai escènic i il·luminació
Jordi Pérez

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

 

This entry was posted in Programació teatre. Bookmark the permalink.