City change, city food / Conversa sobre menjar i gentrificació

Què passa quan un barri es torna més car, com canvien els hàbits alimentaris dels seus residents? L’Aaron Vansintjan ha fet recerca a Hanoi (Vietnam) i Montreal (Canadà) xerrant i passant l’estona amb els seus habitants i estudiant com responen a la gentrificació. A través de fotografies, l’Aaron compartirà històries sobre com la gent de les dues ciutats ha creat horts, ven menjar casolà, ha canviat els seus hàbits de compra i consum d’aliments, o ha decidit ocupar l’espai públic. Obrirem la conversa en relació amb el tema a Barcelona: com reaccionem a la creixent inaccessibilitat del nostre barri? Quin paper tenen els horts urbans i/o els restaurants locals en canviar el barri? Ajuden a resistir els canvis?

L’activitat serà aquest diumenge 21 de Gener ’18, a les 12h a l’Hort de La Vanguardia (C/ Llull amb Llacuna. Poblenou). Hi sou totxs benvinguts. Porteu alguna cosa per contribuïr al vermut comunal.

Activitat organitzada per nyamnyam en col·laboració amb l’Hort de La Vanguardia, amb l’intenció de compartir la recerca de l’Aaron Vansintjan durant la seva estada a Barcelona.

L’Aaron és llicenciat en Ciències de Recursos Naturals per la Universitat McGill i llicenciat en Filosofia i Medi Ambient per la Universitat McGill. Està realitzant el seu doctorat a la Universitat de Londres, Birkbeck, co-supervisat per Isabelle Anguelovski. La seva recerca es centra en la justícia alimentària urbana i actualment investiga l’efecte de la gentrificació sobre l’accés als aliments de comunitats marginades i com la gent pot utilitzar els aliments per resistir o desafiar les narratives del desenvolupament. Com a tal, la seva recerca es basa en la geografia urbana, l’ecologia política urbana, l’economia ecològica i els estudis alimentaris. És coeditor de Uneven Earth, una pàgina web sobre política ambiental.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.