1ª CONVOCATÒRIA de Residències de creació 2013: Festival Escena Poblenou / Espai El Graner

1ª CONVOCATÒRIA de Residències de creació  2013:

Festival Escena Poblenou / Espai El Graner

El Festival Escena Poblenou i El Graner convoquen 1 residència de creació conjunta


Característiques de la convocatòria:

S’adreça a creacions de dansa contemporània/nous llenguatges del moviment per a sala o espai no convencional.

Les propostes hauran de ser creacions pròpies, de petit o mitjà format, on es valorarà positivament el grau d’investigació del projecte.

El suport als projectes escollits es materialitzarà de la següent manera:

–          Aquesta residència serà dotada amb un suport econòmic de 1.500 euros (impostos inclosos) per part del Festival Escena Poblenou i la seva exhibició en el marc del Festival.

–          Les companyies rebran un acompanyament en el desenvolupament del seu projecte. Aquest acompanyament es pactarà en funció de les característiques del projecte i de les necessitats de la companyia.

–          La residència es desenvoluparà al llarg de 3 setmanes a l’espai El Graner, 3 setmanes a Can Felipa i 1 setmana de residència Tècnica a l’espai el Graner.

–          Períodes de residència: del 8 al 31 de juliol al teatre Can Felipa, del 16 de setembre al 6 d’octubre al Graner, i del 7 al 13 d’octubre residència tècnica al Graner. (les dates estan subjectes a canvis en funció de les necessitats de la proposta seleccionada i la disponibilitat d’espais dels centres).

–    La residència finalitzarà amb presentació pública dins el marc del Festival Escena Poblenou que tindrà lloc  del 17 al 20 d’octubre de 2013.

 

S’establirà mitjançant un contracte el calendari de residència, les condicions, el suport tècnic, el temps de cessió de material i de l’espai del que es beneficiarà la companyia.

Es pactarà inicialment el tipus de presentació pública que es farà de la proposta en acabar la residència. Tanmateix, Escena Poblenou efectuarà un seguiment del treball de creació i es reserva el dret de modificar les condicions d’aquesta presentació.

La selecció del projecte anirà a càrrec d’una comissió conformada per representants de Escena Poblenou i el Graner. Els candidats podran eventualment ser convocats per presentar oralment el seu projecte.

 

Per optar a la residència, els candidats han de

–      Presentar un projecte artístic inèdit.

–      El projecte ha d’incloure:

–      nom de la companyia o artista

–      nom del projecte

–      breu descripció del projecte

–      calendari de realització

–      pressupost ( es valorarà la participació d’altres col·laboracions)

–      trajectòria de la companyia

–      contacte

 

Presentar tot element complementari que pugui facilitar la selecció, com ara material audiovisual de la companyia i del projecte artístic. Si teniu gravacions i/o fotografies de les primeres idees del projecte, no dubteu en enviar-les. Podeu adjuntar també un vídeo o un link de treballs anteriors.

 

Termini de presentació dels projectes

Envieu abans del 1 de març a Escena Poblenou el dossier de candidatura. Tots els documents s’han d’enviar percorreu electrònic (no podran superar 3 MB) a activitat@escenapoblenou.com

Es confirmarà la recepció de les propostes.

La resolució es comunicarà a l’artista/companyia escollit/da el 15 de Març

______________________________________________________________

*Persona de contacte:  Danilo Pioli / activitat@escenapoblenou.com

http://www.escenapoblenou.com/blog/?cat=1

About escenapoblenou

Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques que es realitza en octubre al barri del Poblenou de Barcelona. Va sorgir al 2001 amb la voluntat de donar suport als creadors i creadores que dialoguen amb diverses disciplines i que busquen generar nous llenguatges escènics i diferents maneres de relació amb espais no convencionals. El Festival abarca les disciplines de teatre gestual, dansa, clown, teatre d’objectes, circ, teatre de carrer i performance. El Festival aposta des dels seus inicis per les creacions més arriscades i innovadores. Escena Poblenou també treballa per a la creació de públics. Amb aquest objectiu els nombrosos espectacles de carrer són gratuïts i pels espectacles de sala es cobra una entrada popular. Valoritzant la feina dels artistes i democratitzant l’accés a tot tipus de públic el Festival no ha deixat de créixer i d’apropar-se a les manifestacions escèniques contemporànies més alternatives. Per tal de recolzar els processos de creació i la recerca Escena Poblenou convoca les beques d’ajut a la creació NOF, coprodueix el projecte A CEGUES (juntament amb la sala d’exposicions Can Felipa), ofereix residències artistiques i organitza tallers de formació. Escena Poblenou col·labora amb diverses entitats i associacions culturals de Catalunya, Espanya i de l’estranger. A més és membre fundador del projecte euroregional VIA amb els festivals de Label Rue, la Petite Pierre i Capdepera Street Art Festival.
This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.