Programació 2013!

PROGRAMACIÓ 2013

DIVENDRES 18 d’octubre

Domini Públic DIWO – Roger Bernat

Teatre noves dramatúrgies 13h, 17h i 21h  Escola 4 Cantons (6 euros)

CAT//Domini Públic DIWO és un procés de creació amb un nou col·lectiu, els adolescents. En aquesta peça (estrenada el 2009 en la que el públic és el protagonista directe i únic) es fa una adaptació on són els mateixos adolescents, concretament els alumnes de l’Institut 4 Cantons del Poblenou, els que han escrit el guió. D’aquesta manera els participants formen part del procés de creació i de la peça escènica Domini Públic-DIWO (Do It With Others ).

CAST // Domini Públic DIWO es un proceso de creación con un nuevo colectivo, adolescentes. En esta pieza (estrenada en 2009  en la que el público es el protagonista directo y único) se ha hecho una adaptación en la que son los mismos adolescentes, concretamente los alumnos del Institut 4 Cantons del Poblenou, los que han escrito el guión. De esta manera los participantes forman parte del proceso de creación y de la pieza escénica Domini Públic-DIWO (Do It With Others).

* Projecte A Cegues una co-producció del Festival Escena Poblenou i Arts Visuals de Can Felipa.

 

Whose are those eyes? – Macarena Recuerda Shepherd

Noves dramatúrgies 17h, 18.30h i 20h Centre Moral (6 euros)

CAT//“Whose are those eyes?” és una experiència compartida entre 20 espectadors. Com en el joc del Cluedo els participants assumiran ser els protagonistes. Entre ells es trobaran tres sospitosos, dos detectius, tres testimonis, un còmplice i un assassí. No pots confiar en ningú.

CAST//“Whose are those eyes?” es una experiencia compartida entre 20 espectadores. Como en el Cluedo los participantes asumirán ser los protagonistas. Entre ellos se encontrarán tres sospechosos, dos detectives, tres testigos, un cómplice y un asesino. No confíes en nadie.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i l’Antic Teatre

 

Pelat – Joan Català

Arts de carrer 18h Carrer Joncar (gratuït)

CAT//Una proposta que elimina les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectador. Una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador. Una obra que neix de l’observació del treball artesanal, de l’estudi del cos, que ressalta la bellesa del moviment a l’hora de treballar.  Una experiència que crea complicitat i magnetisme.

CAST// Una propuesta que elimina las fronteras entre danza, circo, teatro y performance; entre público y espectador. Una revisión natural de técnicas artesanales y recuerdos propios. Una muestra cambiante y única como resultado de la interacción con el espectador. Una obra que nace de la observación del trabajo artesanal, del estudio del cuerpo y que resalta la belleza del movimiento a la hora de trabajar. Una experiencia que crea complicidad y magnetismo.

 

Deal – Atempo  Circ

Circ + Dansa 19h Plaça de Can Felipa (gratuït)

CAT// Deal és una acció quotidiana al món modern. És el resultat d’interaccions humanes que poden arribar a desvetllar allò que realment som. A través del moviment i barrejant  el llenguatge de circ i dansa, aquesta peça desenvolupa un particular univers de trobades amb l’altre, amb els objectes, amb la nostra força i fragilitat.

CAST// Deal es una acción cotidiana en el mundo moderno. Es el resultado de interacciones humanas que pueden llegar a revelar lo que realmente somos. A través del movimiento y una mezcla de lenguajes de circo y danza, esta pieza desarrolla un particular universo de encuentros, con el otro, con los objetos,  con  nuestra fuerza y fragilidad.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i la Central del Circ

 

Joseph  – Alessandro Sciarroni

Noves dramatúrgies 20h Universitat Pompeu Fabra Facultat del Poblenou (6 euros)

CAT// A Joseph, un home sol d’esquenes al públic, busca la seva imatge en el recorregut de la seva mirada. L’autor de la performance pren el nom d’aquell que assumeix sobre si mateix la paternitat de l’home que amaga el diví, però no podem saber qui és Joseph, ni on està. No sabem si és l’home que veiem en escena o un dels ulls desconeguts que per casualitat entren dins del sistema representatiu. El solo perd la seva connotació d’esdeveniment actuat per un únic intèrpret i s’omple de mirades estupefactes, deformades, duplicades i amplificades. De cossos exposats i preparats a l’exposició, en qualsevol lloc, en una altra part del món, però en el mateix instant. Fiat lux: de la mateixa manera que al barret del mag se li atorga l’autoritat de fer aparéixer conills blancs.

CAST// En Joseph, un hombre solo de espaldas al público busca su imagen en el recorrido de su mirada. El autor de la performance toma prestado el nombre de aquel que asume sobre sí mismo la paternidad del hombre que esconde al divino, pero no podemos saber quién es Joseph, ni donde está. No sabemos si es el hombre que vemos en escena o uno de los ojos desconocidos que por casualidad entran dentro del sistema representativo. El solo pierde su connotación de evento actuado por un único intérprete y se llena de miradas estupefactas, deformadas, duplicadas y amplificadas. De cuerpos expuestos y preparados a la exposición, en cualquier lugar, en otra parte del mundo, pero en el mismo instante. Fiat lux: igual que la chistera del mago a la que se confiere la autoridad de que aparezcan conejos blancos.

 

El Pliegue – Sònia Sánchez

Dansa 22h Hangar (gratuït, aportació voluntària)

CAT// En aquest treball, Sònia es centra en la memòria interna i externa de cada plec desplegui, sorgida dels sons i els silencis, les melodies i les dissonàncies, les passions i les comprensions, les actituds i els gestos, utilitzant cada experiència com moviments interns del terra que creen el relleu i les textures de la dramatúrgia.

CAST// En este trabajo, Sònia se centra en la memoria interna y externa de cada pliegue/  despliegue, surgida de los sonidos y los silencios, las melodías y las disonancias, las pasiones y las comprensiones, las actitudes y los gestos, utilizando cada experiencia como movimientos internos del suelo que crean el relieve y las texturas en la dramaturgia.

 

La Roda – Barcelona Laptop Orquesta

Art Sonor 22,30h Hangar (gratuït, aportació voluntària)

CAT// És un punt de trobada per a investigadors sonors, luthiers digitals, intèrprets i compositors, centrats en la recerca de nous paradigmes per la interpretació en xarxa. El repertori consisteix, fonamentalment, en reinterpretacions de clàssics de la música electroacústica i en sessions improvisades amb processadors sonors per torns, màquines algorísmiques col·lectives o loops audiovisuals generats en directe.

CAST// Es un punto de encuentro de investigadores sonoros, luthiers digitales, intérpretes y compositores, centrados en la investigación de nuevos paradigmas para la interpretación en red. El repertorio consiste, fundamentalmente, en reinterpretaciones de clásicos de la música electroacústica y en sesiones improvisadas con procesadores sonoros por turnos, máquinas algorítmicas colectivas o loops audiovisuales generados  en directo.

* Projecte seleccionat per la beca Phonos (Atorgada entre la Universitat Pompeu Fabra i Fundació Phonos)

 

Sessió DJ/vjCristina Schultz

DJ/VJ Session A partir de les 24h Hangar (gratuït)

————————————————————————————————————————

 

DISSABTE  19  d’octubre

Xerrada + D

Reflexió i diàleg 16,30h Hangar (gratuït)

CAT// Un espai de reflexió al voltant de la creació escènica contemporània i les seves protagonistes. Un diàleg distès amb diferents creadores que parlaran sobre l’escena contemporània actual, el seu procés creatiu i la seva mirada de gènere en la performance. El diàleg obert al públic qui podrà escoltar i/o participar al voltant de les actuacions abordades.

CAST// Un espacio de reflexión alrededor de la creación escénica contemporánea y sus protagonistas. Un diálogo distendido con diferentes creadoras que hablarán de la escena contemporánea actual, su proceso creativo y su mirada de género en la performance. El diálogo está abierto al público que podrá escuchar y/o participar con aportaciones alrededor de las actuaciones abordadas.

 

Whose are those eyes? – Macarena Recuerda Shepherd

Noves dramatúrgies 17h, 18.30h i 20h Centre Moral (6 euros)

CAT // “Whose are those eyes?” és una experiència compartida entre 20 espectadors. Com en el joc del Cluedo els participants assumiran ser els protagonistes. Entre ells es trobaran tres sospitosos, dos detectius, tres testimonis, un còmplice i un assassí. No pots confiar en ningú.

CAT// Whose are those eyes?” es una experiencia compartida entre 20 espectadores. Como en el Cluedo los participantes asumirán ser los protagonistas. Entre ellos se encontrarán tres sospechosos, dos detectives, tres testigos, un cómplice y un asesino. No confíes en nadie.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i l’Antic Teatre

 

PÚBLIC

Art Públic Rambla del Poblenou (de dissabte a les 17h fins diumenge a les 17.00h)

CAT// Aquesta acció treballa des de i per la comunitat amb una estructura oberta, diversa i multicontextual. L’objectiu principal és empoderar la ciutadania a través d’una acció artística per recuperar l’espai públic com a espai comú de reflexió. Com a escenari de consens i discens, com a espai on es gesten les qüestions de base que afecten als ciutadans/nes.

CAST// Esta acción trabaja desde y para la comunidad con una estructura abierta, diversa y multicontextual. El objetivo principal es empoderar a la ciudadanía a través de una acción artística para recuperar el espacio público como espacio común de reflexión. Como escenario de consenso y disenso, como espacio donde se gestan las cuestiones de base que afectan a los ciudadanos/nas.

 

Extensió – Denys Blacker

Performance 18,30h Hangar (gratuït)

CAT// Extensió és una acció/interacció que explora el punt crític entre les persones quan comencem a estirar, expandir i entrellaçar. El punt d’inflexió a partir del qual els efectes d’una acció es potencien al màxim creant un canvi significatiu. Les fronteres reals i imaginaries s’eixamplen i disminueixen, es solidifiquen i es dissolen en breus segons i espais momentanis d’autenticitat.

CAST// Extensión es una acción/interacción que explora el punto crítico entre las personas cuando empezamos a estirar, expandir y entrelazar. El punto de inflexión a partir del cual los efectos de una acción se potencializan al máximo creando un cambio significativo. Las fronteras reales e imaginarias se anchan y disminuyen, se solidifican y se disuelven en los breves segundos y espacios momentáneos de la autenticidad.

.

Susobras – Laila Tafur

Dansa 19,30h Hangar (gratuït)

CAT// El tema de la dansa, de la creació escènica o performativa és el propi tema de la peça. Per què fixar material? Quin és el criteri? Com ser coherent amb la línia escollida? Aquestes preguntes motiven el discurs de la peça, serveixen de punt de partida sobre el qual construir la dansa i desenvolupar la coreografia general.

CAST// El tema de la danza, de la creación escénica o performativa es el propio tema de la pieza. ¿Por qué fijar material? ¿Cuál es el criterio? ¿Cómo ser coherente con la línea elegida? Estas preguntas motivan el discurso de la pieza, sirven de punto de partida sobre el que construir la danza y desarrollar la coreografía general.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i l’Espai El Graner

 

“The Lost Tomorrow”a/v live! – D-Fried & Do not Disturb

Art Sonor 20,30h Niu (6 euros)

CAT// ‘The Lost Tomorrow’, és una perfecta bitàcola que a mode d’àlbum resumeix els últims esdeveniments d’un incansable viatger en busca del futur perdut. És el punt de trobada d’aquests dos artistes i on recreen la seva particular visió d’un futur que potser ja ha arribat, i que evoca espais deserts, paisatges subterranis i mecànica orgànica.

CAST// ‘The Lost Tomorrow’ es una perfecta bitácora que a modo de álbum resume los últimos devenires de un incansable viajero en busca del futuro perdido. Es el punto de encuentro de estos dos artistas, y donde recrean su particular visión de un futuro que quizás ya ha llegado, y que evoca espacios desiertos, paisajes subterráneos, y mecánica orgánica .

* Espectacle amb col·laboració amb Niu

 

Death is certain – Eva Meyer-Keller

Performance 20,30h Beckett (6 euros)

CAT// Eva Meyer-Keller mata cireres per qüestionar la nostra percepció de la violència. En la seva performance, l’inofensiu es converteix, amb la imaginació del públic, en una brutal carnisseria. Les cireres que mata serveixen com una projecció de la pròpia experiència i fantasia. L’artista suec-alemanya combina coreografia i arts escèniques amb arts visuals.

CAST// Eva Meyer-Keller mata cerezas para cuestionar nuestra percepción de la violencia. En su performance, lo inofensivo se convierte, con la imaginación del público, en una brutal carnicería. Las cerezas que mata sirven como una proyección de la propia experiencia y fantasía. La artista sueco-alemana combina coreografía y artes escénicas con artes visuales.

 

Symon Pédícrí – Diego Anido

Teatre d’objectes 21,30h Teatre Can Felipa (6 euros)

CAT// Symon Pédícrí. Cirurgià autodidacta de gran talent hereu del llegat científic dels Pédícrí (antics criadors de cavalls), que va voler fer un pas més enllà produint un nou ser que superés la seva pròpia imatge i semblança.  Nascut nou mesos, nou dies i 16 hores després de la mort d’un altre Symon Pédícrí –el seu germà i homònim-, amb l’ombra del qual es bat durant tota la seva vida, sabedor que el seu altre jo va haver de morir per a què els seus pares el concebessin.

CAST// Symon Pédícrí. Cirujano autodidacta de gran talento heredero del legado científico de los Pédícrí (antiguos criadores de caballos), que quiso hacer un paso más allá produciendo un nuevo ser que superase su propia  imagen y semejanza. Nacido nueve meses, nueve días y 16 horas después de la muerte de otro Symon Pédícrí- su hermano y homónimo-, con la sombra del cual se bate durante toda su vida, sabedor que su otro yo tuvo que morir para que sus padres lo concibieran.

 

Mutacions – Maria Villate

Circ 22,30n Hangar (gratuït, aportació voluntària)

CAT// Un somni, un despertador o el no res quotidià… Una dona que desperta un dia més a la seva rutina de feina, encara que potser avui no és un dia qualsevol, potser sigui el moment de trencar lligams. És un solo d’investigació amb corda, sabates i ombres a través dels equilibris, la dansa i la contorsió.

CAST// Un sueño, un despertador  o la nada cotidiana… Una mujer que despierta un día más a su rutina de trabajo, aunque tal vez hoy no sea un día cualquiera, tal vez sea el momento de romper ataduras. Un solo de investigación con cuerda, zapatos y sombras, a través de los equilibrios, la danza y la contorsión.

 

Simulació de buit – Masu Fajardo

Performance 23h Hangar (gratuït, aportació voluntària)

CAT// Simulació de buit pretén construir un collage immaterial a través de l’ús de materials d’altres artistes que permet establir a Masu el seu propi discurs. Rememora aquí algunes experiències,  fites autobiogràfiques que van marcar el seu aprenentatge com a ballarina. Tot això, no és més que una estratègia que permet a l’artista ubicar-se en les arrels d’un cos, que lluny de moure’s des de la disciplina, permet ser mogut.

CAST// Simulación de vacío pretende construir un collage inmaterial a través del uso de materiales de otros artistas que permiten a Masu establecer su propio discurso. Rememora aquí algunas experiencias, determinados hitos autobiográficos que marcaron mi aprendizaje como bailarina. Todo ello no es más que una estrategia que permite a la artista ubicarse en las raíces de un cuerpo que lejos de  moverse desde la disciplina permite ser movido.

 

“Se te’n va la pinça party”- Dj Set Ari Korrales

Dj session A partir de les 24h (gratuït)

CAT// Aquest personatge emblemàtic de la Re-moguda barcelonesa, creador del cabaret/freak/show i un dels creadors i dj resident del “Club mamarrachas” que gràcies a les seves sessions com a dj  és denominat també com “The queens of the dance floor“, ens delitarà amb els grans èxits de la música de ball dels darrers 30 anys.

CAST// Este personaje emblemático de la Re-movida barcelonesa, creador del cabaret/freak/show y uno de los creadores y dj residente del “Club mamarrachas” que gracias a sus sesiones como dj es denominado también como “The queens of the dance floor” , nos deleitará con los grandes éxitos de la música de baile de los últimos 30 años”

—————————————————————————————————————————-

DIUMENGE  20 d’octubre

Monstres – Cia Zipit

Teatre per a públic familiar 12h Teatre de Can Felipa (4 euros)

CAT //  La Nina ha sentit un soroll a les golfes de casa seva i té por. Però demà fa anys, així que ha de ser valenta, per això decidirà esbrinar què passa en aquell espai vell i misteriós, on mai ha gosat entrar. Descobrirà un munt de Monstres!! Monstres peluts, barbuts, de tots colors i humors! La Nina té por, però coneixerà un monstre divertit i tendre que l’ajudarà a ser molt valenta.

CAST// Nina ha escuchado un ruido en el desván de su casa y tiene miedo. Pero mañana cumple años, así que tiene que ser valiente, para eso decidirá averiguar qué pasa en aquel espacio viejo y misterioso, donde nunca se ha atrevido a entrar. Descubrirá un montón de monstruos. Monstruos peludos, barbudos, de todos los colores y humores. Nina tiene miedo, pero conocerá un monstruo divertido y tierno que le ayudará a ser muy valiente.

 

Whose are those eyes? – Macarena Recuerda Shepherd

Noves dramatúrgies 17h i 18.30h Centre Moral (6 euros)

CAT // “Whose are those eyes?” és una experiència compartida entre 10 espectadors. Com en el joc del Cluedo els participants assumiran ser els protagonistes. Entre ells es trobaran tres sospitosos, dos detectius, tres testimonis, un còmplice i un assassí. No pots confiar en ningú.

CAT// Whose are those eyes?” es una experiencia compartida entre 10 espectadores. Como en el Cluedo los participantes asumirán ser los protagonistas. Entre ellos se encontrarán tres sospechosos, dos detectives, tres testigos, un cómplice y un asesino. No confíes en nadie.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i l’Antic Teatre

 

Deal – Atempo  Circ

Circ + Dansa 17,30h Plaça de Can Felipa (gratuït)

CAT// Deal és una acció quotidiana al món modern. És el resultat d’interaccions humanes que poden arribar a desvetllar allò que realment som. A través del moviment i barrejant  el llenguatge de circ i dansa, aquesta peça desenvolupa un particular univers de trobades amb l’altre, amb els objectes, amb la nostra força i fragilitat.

CAST// Deal es una acción cotidiana en el mundo moderno. Es el resultado de interacciones humanas que pueden llegar a revelar lo que realmente somos. A través del movimiento y una mezcla de lenguajes de circo y danza, esta pieza desarrolla un particular universo de encuentros, con el otro, con los objetos,  con  nuestra fuerza y fragilidad.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i la Central del Circ

 

Susobras  – Laila Tafur

Dansa 19h Hangar (gratuït)

CAT// El tema de la dansa, de la creació escènica o performativa és el propi tema de la peça. Per què fixar material? Quin és el criteri? Com ser coherent amb la línia escollida? Aquestes preguntes motiven el discurs de la peça, serveixen de punt de partida sobre el qual construir la dansa i desenvolupar la coreografia general.

CAST// El tema de la danza, de la creación escénica o performativa es el propio tema de la pieza. ¿Por qué fijar material? ¿Cuál es el criterio? ¿Cómo ser coherente con la línea elegida? Estas preguntas motivan el discurso de la pieza, sirven de punto de partida sobre el que construir la danza y desarrollar la coreografía general.

* Beca de creació atorgada conjuntament entre el Festival Escena Poblenou i l’Espai El Graner

 

Death is certain – Eva Meyer-Keller

Performance 20h Beckett (6 euros)

CAT// Eva Meyer-Keller mata cireres per qüestionar la nostra percepció de la violència. En la seva performance, l’inofensiu es converteix, amb la imaginació del públic, en una brutal carnisseria. Les cireres que mata serveixen com una projecció de la pròpia experiència i fantasia. L’artista suec-alemanya combina coreografia i arts escèniques amb arts visuals.

CAST// Eva Meyer-Keller mata cerezas para cuestionar nuestra percepción de la violencia. En su performance, lo inofensivo se convierte, con la imaginación del público, en una brutal carnicería. Las cerezas que mata sirven como una proyección de la propia experiencia y fantasía. La artista sueco-alemana combina coreografía y artes escénicas con artes visuales.

 

Rien a Dire – Leandre

Humor 21h Centre Moral

CAT// A escena quatre mobles i una porta. Una casa davant del públic. Sense parets. Una casa plena de buits, de forats cap a l’absurd, visitada per espectadors imaginaris. Un personatge només envoltat de presències, de desequilibris. Una casa somiada per compartir la solitud, les emocions. Aquí i ara

CAST// En escena cuatro muebles y una puerta. Una casa delante del público. Sin paredes. Una casa llena de vacíos, de agujeros hacia el absurdo, visitada por espectadores imaginarios. Un personaje solo envuelto de presencias, de desequilibrios. Una casa soñada para compartir la soledad, las emociones. Aquí y ahora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About escenapoblenou

Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques que es realitza en octubre al barri del Poblenou de Barcelona. Va sorgir al 2001 amb la voluntat de donar suport als creadors i creadores que dialoguen amb diverses disciplines i que busquen generar nous llenguatges escènics i diferents maneres de relació amb espais no convencionals. El Festival abarca les disciplines de teatre gestual, dansa, clown, teatre d’objectes, circ, teatre de carrer i performance. El Festival aposta des dels seus inicis per les creacions més arriscades i innovadores. Escena Poblenou també treballa per a la creació de públics. Amb aquest objectiu els nombrosos espectacles de carrer són gratuïts i pels espectacles de sala es cobra una entrada popular. Valoritzant la feina dels artistes i democratitzant l’accés a tot tipus de públic el Festival no ha deixat de créixer i d’apropar-se a les manifestacions escèniques contemporànies més alternatives. Per tal de recolzar els processos de creació i la recerca Escena Poblenou convoca les beques d’ajut a la creació NOF, coprodueix el projecte A CEGUES (juntament amb la sala d’exposicions Can Felipa), ofereix residències artistiques i organitza tallers de formació. Escena Poblenou col·labora amb diverses entitats i associacions culturals de Catalunya, Espanya i de l’estranger. A més és membre fundador del projecte euroregional VIA amb els festivals de Label Rue, la Petite Pierre i Capdepera Street Art Festival.
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.