Comença el Curs per a l’Espectador/a!

Aquest dimarts 1 d’octubre iniciem el Curs per a l’Espectador/a. La primera cita  que duu el nom Vides de la Ment anirà a càrrec de Roberto Fratini i l’artista Laila Tafur a les 18,30h a  l’Arts Santa Mònica.

1 d’octubre 18,30 – 20,30h Arts Santa Mònica

Adreça Rambla de Santa Mònica 7

Vides de la ment

Roberto Fratini amb l’artista convidada Laila Tafur

Aquesta vegada,  en les dues trobades, Fratini intentarà contextualitzar (i ensorrar, si és possible) el prejudici històric que pretén ubicar la dansa del costat de l’acció directa, en implícita oposició al caràcter presumptament estàtic de l’especulació, del pensament abstracte, de tot allò que Hannah Arendt anomenava, en el seu llibre, “la vida de la ment”. Considera el conjunt d’arguments que permeten no només reassignar la dansa, com a fenomen general, al territori de l’especulació (forma del pensament abans que la corporeïtat; antecedent i re-pensament de l’acció abans que acte present o presència activa) sinó detectar a diversos nivells, en la creació de les darreres dècades, una irresistible tendència a afirmar aquesta semblança “escandalosa” entre els formats de la dansa i els processos mentals.  Aquesta revisió té implicacions que concerneixen directament el significat polític de la dansa com a crítica i diagnòstic de la realitat, a la seva dramatúrgia com a acte de resistència  contra les taumatúrgies de l’ordre imposat, perquè el que es torna a imposar amb preponderància, una vegada reobert el debat sobre el sentit de pensar com acte de dansa, i del dansar com a acte de pensament, és la diferenciació, fonamental per qualsevol política, entre la llibertat i contingència, entre “fer” i “viure”.

 

Roberto Fratini És dramaturg i teòric de la dansa. Ha sigut professor de la Universitat de Pisa i de l’Aquila. Actualment és docent de Teoria de la Dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Col·labora com a dramaturg amb diverses companyies de dansa internacionals i les seves peces han guanyat el Prix de la Societé des Auteurs i el Grand Prix de l’Association  des Critiques de Danse. Aquest  2013 ha rebut el premi FAD Sebastià Gasch pel conjunt de la seva trajectòria artística i intel·lectual. Ha impartit conferències i workshops en nombroses institucions teatrals, culturals i acadèmiques europees. És autor d’articles i escrits en castellà, italià, francès i anglès. El seu llibre “A Contracuento. La danza y las derivas del narrar” s’ha publicat al 2012.

Laila Tafur Treballa sobre les fronteres, entre la imatge i l’acció, la performance, la instal·lació, fent servir el cos com a eina que transcendeix del camp físic o teòric. El seu bagatge  va des del ballet clàssic al moviment no tècnic, mantenint sempre despertes preguntes com “amateur vs. professional”, “ben fet vs. mal fet” o “correcte vs. incorrecte”. La seva carrera s’ha desenvolupat entre  Reykiavik, Berlin, Lisboa, Copenhague, Barcelona, Eivissa i Granada. Des de 2010 ha centrat la seva recerca en l’experimentació i re-interpretació del flamenc.

El preu pel curs complert és de 20 euros , el preu per sessió és de 5 euros. Per  tant,  no t’ho pensis, INSCRIU’TE al curs complert i gaudiràs d’una sessió de de franc!

Per fer la inscripció envia un correu a logistica@escenapoblenou.com o bé, apropa’t fins a l’Arts  Santa Mònica aquesta tarda!

 

About escenapoblenou

Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques que es realitza en octubre al barri del Poblenou de Barcelona. Va sorgir al 2001 amb la voluntat de donar suport als creadors i creadores que dialoguen amb diverses disciplines i que busquen generar nous llenguatges escènics i diferents maneres de relació amb espais no convencionals. El Festival abarca les disciplines de teatre gestual, dansa, clown, teatre d’objectes, circ, teatre de carrer i performance. El Festival aposta des dels seus inicis per les creacions més arriscades i innovadores. Escena Poblenou també treballa per a la creació de públics. Amb aquest objectiu els nombrosos espectacles de carrer són gratuïts i pels espectacles de sala es cobra una entrada popular. Valoritzant la feina dels artistes i democratitzant l’accés a tot tipus de públic el Festival no ha deixat de créixer i d’apropar-se a les manifestacions escèniques contemporànies més alternatives. Per tal de recolzar els processos de creació i la recerca Escena Poblenou convoca les beques d’ajut a la creació NOF, coprodueix el projecte A CEGUES (juntament amb la sala d’exposicions Can Felipa), ofereix residències artistiques i organitza tallers de formació. Escena Poblenou col·labora amb diverses entitats i associacions culturals de Catalunya, Espanya i de l’estranger. A més és membre fundador del projecte euroregional VIA amb els festivals de Label Rue, la Petite Pierre i Capdepera Street Art Festival.
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.