In-formales

Per definició, els teatres sempre van per darrere de la cultura viva. És a dir, les noves manifestacions culturals responen a una necessitat punyent en un moment precís, però només s’incorporen al discurs oficial un temps després, quan han obtingut un cert reconeixement. Als teatres més inquiets aquesta distància entre la cultura viva i la institucionalitzada és petita: es vetlla per incorporar ràpidament les noves formes d’expressió. Per oposició, als circuits més mandrosos el que es programa no només està desfasat respecte a les inquietuds actuals, sinó que ja no té cap mena de relació amb el moment present. Vosaltres mateixos jutgeu la situació a Barcelona.

Tot i això, avui us oferim la possibilitat d’acostar-vos de ben a prop a les fonts de la creació amb els In-formales de La Poderosa, un espai gestionat pel col·lectiu Las Santas (Bea Fernández, Mònica Muntaner i Silvia Sant Funk). Si l’art és representació, l’organització al voltant d’aquest art també es pot llegir com una manera d’entendre el món. En aquest cas Las Santas gestionen amb tant entusiasme, dedicació i afecte La Poderosa, que esdevé una peça tan interessant com qualsevol altra d’aquestes tres creadores.

Els In-formales és un dels elements més fascinants del projecte. Quatre creadors o col·lectius hi mostren peces inacabades o experiments arriscats de menys de vint minuts. Els errors no importen; l’interès no neix de la peça acabada sinó del plaer d’acompanyar el creador en la seva cerca. És a dir, es tracta de cultura viva en estat pur: les obres encara estan en gestació.

En aquesta edició dels In-formales Javier Vaquero s’interroga sobre el ball com a reflex natural amb Danzas primitivas, la Cia. Inuter explora l’estigma de la histèria a Chorea Lasciva i Laura López presenta una peça amb un títol que ho diu tot: Si explicar los impulsos fuese cosa sencilla. Finalment David Rodríguez, un dels artistes més actius de l’escena madrilenya, mostra Versión Beta, que treballa la il·lusió òptica i el vídeo en temps real. Es tracta d’una ocasió única per saber quines preocupacions tenen els creadors avui en dia tant pel que fa a forma com a continguts. 

In-formales, a La Poderosa, dissabte 28 i diumenge 29. Cal reservar-hi entrada. La Poderosa

Gracias, Quim Pujol.
D.

Esta entrada fue publicada en versión_beta. Guarda el enlace permanente.

Una Respuesta a In-formales

  1. Q dijo:

    No hay de qué…

Los comentarios están cerrados.