nova CONVOCATÒRIA per a CARAVANA DE TRÀILERS TNT2017

 

G.R.U.A. al FESTIVAL TNT 2017

Terrassa Noves Tendències

 CONVOCATÒRIA OBERTA per a CARAVANA DE TRÀILERS

 

G.R.U.A. (Grup de Recerca d’Universos Artístics)  obre convocatòria per a participar a Caravana de tràilers dins la programació del Festival TNT – Terrassa Noves Tendènces 2017

DIVENDRES 28 DE SETEMBRE (muntatge el dia 27anterior) HORA X CONFIRMAR  (entre 11h. i 13h.) a l’espai Amics de les Arts i pça Maragall.

La Caravana de tràilers dins del Festival TNT 2017 serà una mostra de 6 tràilers escènics corresponents a projectes encara en procés de creació i pensats per ser presentats dins d’una sala teatral o fora al carrer que treballin en el marc de les noves dramatúrgies i l’experimentació.

Un tràiler escènic és un resum performàtic de menys de 5 minuts d’un projecte escènic més gran, una síntesi teatralitzada d’un treball més ampli, però alhora una peça curta en ella mateixa; un exercici creatiu que pretén fomentar un espai lúdic de re-articulació discursiva entre la teoria i la pràctica, entre l’argumentació i la mostra, per tal de generar nous descobriments artístics tant per a la peça, com pel creador, com pel públic.

Caravana de tràilers neix amb l’objectiu de donar visibilitat al treball dels artistes i, a la vegada, reflexionar sobre el concepte de programació i els mecanismes de compra i venta d’art. I vol ser un punt de trobada entre artistes, agents articuladors i públic.

Després de la presentació dels 6 tràilers, els assistents escolliran a través d’un sistema de votació anònim, la peça que volen que sigui programada durant la programació del Festival TNT 2017 o dins la programació anual del CAET- Centre d’Arts Escèniques de Terrassa. Així doncs, el públic assumirà el rol de programador, amb la responsabilitat que això comporta.

Cada tràiler seleccionat rebrà 250€ + IVA per participar, un seguiment de les possibles relacions de col·laboració i difusió del seu treball a les xarxes.

L’organització no es farà càrrec de l’allotjament ni el desplaçament. En cas de venir de fora de Catalunya es valorarà la possibilitat de cobrir part de les despeses de desplaçament.

Requisits per poder participar:

  • Disponibilitat els dies de muntatge i mostra. La tarda del 27 setembre i el dia 28 fins a les 15h. aprox.
  • Els requeriments tècnics dels tràilers escènics han de poder adaptar-se als recursos tècnics de l’espai on es presentaran.
  • El muntatge i desmuntatge de cada tràiler ha de poder ser prou simple com per garantir un desenvolupament àgil i fàcil de tota la mostra.

Informació que cal enviar per a participar:

1.- Descripció de l’univers artístic del creador o creadors de la peça.

2.-  Descripció, imatges i/o links de la peça en procés.

3.-  Descripció del tràiler escènic que presentaràs a la Caravana de Tràilers. (Com presentaries la teva peça si només tinguessis 5 minuts? Com ho faries utilitzant tots els recursos d’un teatre? Explica’ns com t’imagines aquesta nova peça curta (estratègies, mètodes o materials que utilitzaràs).

NOTA: No es tracta de fer un tràiler en vídeo de la gravació de la peça, sinó de fer un tràiler ESCÈNIC, una peça curta de 5 minuts que resumeixi o presenti l’essència de la peça a la qual es refereix.

4.- Calendari d’execució del projecte. (Residències de creació, estrena, possibles actuacions, etc.)

5.- Altres links de projectes anteriors

 

 

DATA LÍMIT: DILLUNS 11 JUNY 2017

grua.info@gmail.com

*El 28 de Juny es comunicarà als tràilers seleccionats que participaran a la CARAVANA DE TRÀILERS del Festival TNT 2107.

 

Criteris de selecció:

  • Professionalitat de l’artista o companyia
  • Originalitat i coherència artística de la proposta presentada, tant del projecte com del tràiler.
  • Connexió del contingut del projecte amb la línia artística del festival TNT (Terrassa Noves Tendències) basat en nous llenguatges d’investigació escènica.

ESPEREM LES VOSTRES PROPOSTES

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.