Videoplaylist

Un convidat
6 vídeos (o més)
la seva selecció

Cada mes un convidat ens presenta una selecció de sis vídeos publicats a internet, relacionats amb alguna temàtica que li interessi, un gènere concret, una visió personal o alguna obsessió. T'animem a que facis una ullada al nostre arxiu.

Jul. 2012
Marco Canale

Penso força en la dificultat de pensar i fer alguna cosa en aquest món tan abastardat i autocomplaent. Estic una mica obsessionat amb com hem limitat la nostra acció sota un suposat pacifisme i la necessitat de sentir-nos bons.

La llista que he triat és una barreja de mons que estimo, crides que em qüestionen i alguna llicència còmica que ens segueix regalant aquesta realitat.

ANA MENDIETA

Performance d'Ana Mendieta (1948-1985), artista cubana. Més informació a: http://www.galerielelong.com/artist/ana-mendieta

TIQQUN

Vídeo realitzat pel grup francès, a partir de textos del seu llibre Llamamiento y otros fogonazos, publicat per l'Editorial Acuarela. Es pot descarregar el llibre a: http://acuarelalibros.blogspot.com/2011/01/descargate-llamamiento-y-otros.html, a on es pot trobar més informació sobre el grup.

MARTXELO OTAMENDI

Periodista i mestre basc, ex-director del diari Egunkaria, únic diari en aquella època escrit íntegrament en euskera, que va ser tancat per ordre judicial sota el govern de José María Aznar. En el vídeo, denuncia com i per què va ser torturat pels cossos de seguretat de l'estat.

ROSA DIEZ

Política espanyola, líder del partit UPYD i ex-consellera del govern basc i eurodiputada pel PSOE, narra en el vídeo la relació entre la bandera d'Espanya, la constitució espanyola i una ciutadania plena de drets.

LA HORA DE LOS HORNOS

Inici del film argentí realitzat en 1968 pels cineastes Fernando "Pino" Solanas i Octavio Getino, integrants en aquell temps del Grupo de Cine Liberación.

Està dividit en tres parts: "Neocolonialisme i violència", "Acte per a l'alliberament", dividit al seu torn en dos grans moments, "Crònica del peronisme (1945-1955)" i "Crònica de la resistència (1955-1966)"; "Violència i alliberament".

BATATO BAREA

Actor, performer, artista de varietés i pallasso nascut l'any 1961 a l'Argentina, es definia a ell mateix com "clown travesti literari". Va formar part del grup que va irrompre en el Parakultural y Cemento, els anys 80, trascendint els espais de reproducció del teatre argentí. Com va dir Melero en el preciós llibre editat per Fernando Noy, "Te lo juro por Batato", "ens va ensenyar que l'èxit no està relacionat als espais de reproducció sinó a les commocions del alma".