Videoplaylist

Un convidat
6 vídeos (o més)
la seva selecció

Cada mes un convidat ens presenta una selecció de sis vídeos publicats a internet, relacionats amb alguna temàtica que li interessi, un gènere concret, una visió personal o alguna obsessió. T'animem a que facis una ullada al nostre arxiu.

Maig 2014
Cecilia Vallejos

Audiotúrgia

Estimats oients de Teatron:

Per a aquesta playlist he triat sis fragments de diferents pel·lícules i una peça de vídeo feta per un artista visual. Fonamentalment m'he centrat en la construcció sonora utilitzada en cada cas com a trama de detalls en relació a l'acció. En alguns casos més que d'altres l'organització de l'àudio d'aquests fragments disposa una participació activa i alhora ambigua per al observador. Hi ha detalls que fracturen, manipulen o apropien el temps de les seqüències posant en relleu trets que s'amalgamen amb la imatge per a desubicar la mirada de l'espectador dins d'aquesta.

El so en aquests casos aïllats és el que permet el dubte i el replantejament d'allò que es mira, fet que neutralitza intermitentment la forta referència que pot arribar a ser la imatge en el llenguatge fílmic. En aquesta recopilació la qüestió no passa per veure sinó més aviat per desxifrar constantment el sentit d'allò que presenciem en juxtaposició amb l'àudio.

Recomanable fer servir auriculars durant el visionat excepte per al darrer vídeo d'aquesta playlist.

Man bites dog- Remy Belvaux, Andre Bonzel & Benoit Poelvoorde (1992-Bélgica)

La Ciénaga- Lucrecia Martel (2002-Argentina)

Waltz with Bashir- Arie Folman (2008- Israel)

35 Shots of Rum- Claire Denis (2008-Francia)

Zidane A 21st Century Portrait- Douglas Gordon & Philippe Parreno (2005)

Filmat a Espanya, producció francesa.

Luz Silenciosa- Carlos Reygadas (2009-México)

Kitchen- Aernout Mik (1997- Holanda)