Videoplaylist

Un convidat
6 vídeos (o més)
la seva selecció

Cada mes un convidat ens presenta una selecció de sis vídeos publicats a internet, relacionats amb alguna temàtica que li interessi, un gènere concret, una visió personal o alguna obsessió. T'animem a que facis una ullada al nostre arxiu.

Juny 2014
María Urrutia Baliño

INSIGHT

Capacitat d'adonar-se, de prendre consciència de manera sobtada, d'una realitat interior que normalment havia restat inconscient.

Quan la Videoplaylist em va oferir l'oportunitat d'enviar sis vídeos publicats a internet relacionats amb alguna temàtica que m'interessés, un gènere concret, una visió personal o alguna obsessió, vaig veure clar en un principi el tema sobre el que escriuria, però amb els dies em vaig anar adonant que el format videoplaylist em donava l'oportunitat de presentar alguna cosa semblant a un antidiscurs, al caòtic fil conductor.

Suposo que la nostra part intel·lectual necessita que li posem un petit camí de pedres pel que continuar avançant, un títol, una exposició temàtica, una antologia, un resum, un pensament elaborat. Coneixement al cap i a la fi. Necessitat d'alimentar la nostra ment i deixar empremta, impregnar l'altre, alimentar-lo de la nostra pròpia collita, apoderar-nos per un moment del seu organisme. Convertir la realitat en camp de conreu a on recollir allò que amb la nostra ment transformem i tornem a la societat amb el nostre segell personal, per a que un altre ho utilitzi i ho torni a consumir.

Es podria escriure i cercar vídeos sobre infinitat de temes... sobre pops abissals, sobre Maria Reiche, sobre la afàsia de Wernicke, o sobre la planxa de dues puntes... i l'únic vincle entre ells seria jo.

Però com va dir la meravellosa Temple Grandin en relació al funcionament del seu cervell: "penso en imatges i les relaciono", el seu autisme li ho permet. Pensa en vincles i hipervincles, crec que va un pas més enllà de nosaltres, és més lliure, potser estigui més viva si és que existeixen graus per a això.

Així que aquesta és la meva selecció, el resultat d'una conversa de cinc minuts pensant en imatges.

Que vostès ho gaudeixin i ho intel·lectualitzin si volen, tot i que el meu consell és que simplement riguin, perquè com va dir Eric Berne:

El camí cap a la llibertat és a través del riure, i fins que l'home aprengui això, serà un esclau, o bé subordinat als seus amos, o lluitant per a servir un amo nou. Els amos ho saben molt bé i per això són amos.