Videoplaylist

Un convidat
6 vídeos (o més)
la seva selecció

Cada mes un convidat ens presenta una selecció de sis vídeos publicats a internet, relacionats amb alguna temàtica que li interessi, un gènere concret, una visió personal o alguna obsessió. T'animem a que facis una ullada al nostre arxiu.

Des. 2015
Carolina López

Acostumo a programar animació per a la pantalla gran, però aquí van alguns títols que tenen internet com a medi natural. D'alguna manera complementen el cicle que he comissariat recentment, Del Trazo al Pixel, más de cien años de animación española, com l'apèndix (o apendicitis) més canalla. Li robo la paraula Chanantes a una muchachada que adoro al temps que reivindico Joaquín reyes en el paper de dibuixant i autor d'animacions de traca.

ANIMACIONS CHANANTES MADE IN ?SPAIN?

Numberone

Van ser els primers en triomfar amb una websèrie animada a Espanya. Eren els temps de provar si el flash suportava tanta rucada i escatologia.
Paròdia de Pocoyó i Dragon Ball en un mismo episodio por gentileza de Cálico electrónico.

Numbertwo

El que de veritat li agrada fer a en Joaquín Reyes és dibuixar, però ens riem tant amb els seus cèlebres personatges que no anem a demanar-li que desperdiciï la seva vida en una habitació fosca dibuixant foto a foto a l'estil Walt Disney. Per això aplaudim les seves animacions limitades i és que amb un bon guió i aquestes veus et pots permetre gairebé tot.

Numberthree

Arròs Covat és una sèrie per a TV que mola gairebé tant com els còmics del seu creador, Juanjo Sáez, i que demostra que hi ha canals com TV3 que, a més de complir la quota de producció pròpia, reparteixen la sort entre projectes molt diversos i més arriscats que la mitja de les televisions a Espanya.

Numberfour

Anem de ple al post humor de la mà de Venga Monjas, que extralimitant el límit de l'animació limitada han fet sketches que per a molts són un xurro i per a pocs una genialitat.

Numberfive

Quina llàstima qeu Mongolia no faci animacions de les seves vinyetes. Vinga, Adanti, rememora els teus temps d'Evis Christ i Vacaláctica ja! (perdó pel missatge en obert). Aquí una petita animació al més pur estil TED; per encàrrec i per una bona causa.

Numbersix

I les noies?, a on estan les rucades animades femenines en el nostre país?

Diu un amic humorista que les dones no tenim sentit de l'humor (segur, perquè no entenc l'acudit). El repte és trencar aquest estereotip i que ells comencin a riure de les nostres xorrades, encara que només sigui per cortesia i ¡¡pels anys que portem rient-los les seves gràcies!! A mode de bonus d'aquesta playlist us presento a animatedwoman.com dels EEUU. Espero que cada cop hi hagin més animated women en el nostre país.